BIST 10.188
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

MKE fabrikasında patlama

Kırıkkale'de heyecanlı dakikalar. Makina Kimya Endüstrisine ait barut fabrikasında patlama. Ölü ve yaralılar var.

Abone ol

Kırıkmale'deki Makine Kimya Endüstrisi'nde bugün öğleden sonra peşpeşe iki patlamayla birlikte yangın çıktı. Patlama sonucu boya yapan taşeron firmasından 2 işçi öldü ve 16 işçi de ağır yaralandı.Bir işçinin de durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Barut Fabrikası'nda saat 14.55'te henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen ilk patlamayı hemen ardından ikinci patlama izledi.

Kulakları sağır eden patlamalarla birlikte tesislerde yangın çıktı.

Bir çok çalışanın yaralandığı belirtilirken, MKE'de çalışanlar panik içinde işyerlerini terketti. MKE tesislerine ambulans ve sağlık ekibi gönderilirken, MKE ve Tüpraş itfaiyeleri ile Kırıkkale Belediyesi itfaiyesi yangına müdahale etti.

1930'lu yıllarda kurulan baruf fabrikasında 1986'ya kadar herhangi bir patlama meydana gelmedi. Ancak 1986'dan sonra fabrikada 5 büyük patlama oldu. Bunun nedeninin ise fabrikanın eskimesi nedeniyle olabileceği belirtiliyor. Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Kırıkkale'deki barut fabrikasındaki patlamaların ardından çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yangına yapılan ilk müdahalenin ardından kısa süre sonra, itfaiye araçlarının depolarındaki suyu boşaltmadan fabrikadan çıktıkları, fabrikadan yükselen dumanların kesildiği gözlendi.

Kırıkkale Gazetesi'nin Sahibi Ramazan Çetin, yaralı sayısının çok fazla olduğunu ve patlama nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların olabileceğini söyledi. Çevredeki halkın sokaklarda beklediğini ve büyük bir panik içinde olduğunu söyleyen Çetin, fabrikada güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

Yeni bir patlama ihtimaline karşı polis ve itfaiye içeriye alınmıyor. Polis, fabrika girişine ve fabrikaya çıkan yollara barikatlar kurdu.

GÖNÜL VE ATALAY KIRIKKALE'YE GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay Kırıkkale'ye gitti.

Alınan bilgiye göre, MKE Barut Fabrikası'nda meydana gelen patlamanın ardından, Milli Savunma Bakanı Gönül, yetkililerden bilgi aldıktan sonra Kırıkkale'ye hareket etti.

İçişleri Bakanı Atalay ise yetkililerle görüştükten sonra helikopterle Kırıkkale'ye gitti.

PATLAMADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Kırıkkale MKE Barut Fabrikası'nda peşpeşe meydana gelen patlamada 3 kili yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle: Nazım Tombak, Yaşar Tombak ve Musa Pehlivanlı.