BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
HABER /  GÜNCEL

MİT ve TEM'den son dakika operasyon! Bursa'da yakalandılar

BURSA 'da son dakika bir operasyon haberi geldi. MİT Bölge Başkanlığı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de DEAŞ içerisinde faaliyet gösteren örgüt üyelerini Bursa'da yakaladı.

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de DEAŞ içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının Bursa'da yaşadığını tespit etti. Tespitin ardından söz konusu ikamete yapılan operasyonda hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan 2 kişinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, MİT Bölge Başkanlığı ile birlikte DEAŞ'a yönelik yürüttükleri çalışmalar neticesinde Suriye'de örgüt içerisinde faaliyette bulundukları belirlenen şahısların Mudanya ilçesinde bir evde ikamet ettiklerini öğrendi. Şahısların kaldığı evin ikametini tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı.

SAHTE BELGE ELE GEÇİRİLDİ: Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama ve gözaltı kararıyla birlikte harekete geçen ekipler söz konusu eve operasyon düzenledi. Operasyonda Hollanda vatandaşı olan, kırmızı bülten ile aranan, hakkında mavi bülten ve yurda giriş yasağı bulunan L.F. isimli kadın, Fas asıllı Fas/Hollanda çifte vatandaşı olan kırmızı bülten ile aranan, hakkında mavi bülten ve yurda giriş yasağı bulunan S.D. isimli kadın gözaltına alındı. Kadınların üzerinden sahte yabancı tanıtma belgesi ele geçirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK EDİYORLARDI: Aynı operasyonda bu şahısları ikametlerinde barındırmak suretiyle örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen Irak asıllı Hollanda vatandaşı A.K. isimli kadın ve Irak vatandaşı M.O.Q. isimli erkek şahıs da gözaltına alındı.Şahıslar ile ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.