BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,49
HABER /  GÜNCEL

Ufka yolculuk sınav tarihleri 2019 online yazılı sınav ne zaman?

Ufka Yolculuk sınavı ne zaman 2019 başvurular ne zaman bitecek sorularının yanıtı merak konusu oldu. Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olan Ufka Yolculuk sınav başvurusu için son gün 16 Şubat. Ufka yolculuk sınavı ise online ortamda

Abone ol

Ufla Yolculuk sınavı ne zaman yapılacak, 219 ufka yolculuk sınav başvurusu son gün ne zaman soruları gündemde. Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olan Ufka Yolculuk sınavı için başvurular son gün 16 Şubat'ta  yani yarın sona erecek. Ufla yolculuk sınavı 2 şekilde yapılacak. Ufka yolculuk sınavı online ortamda 17-18 Şubat'ta yaplacak sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Yazılı Ufka yolculuk sınavı ise 17 Mart'ta yapılacak. 27 Mart'ta ise ufka yolculuk yazılı sınav sonuçları açıklanacak. Peki ufla yolculuk sınavı ödüller neler? 

UFKA YOLCULUK KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN: Kayıtlar 1 Kasım’da başladı. Ufka Yolculuk kayıtları 16 Şubat saat 23:59’a kadar yapılabilecek. Online sınav 17-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 25 Şubat tarihinde saat 20.00’da açıklanacak.

 YARIŞMA SORULARI NASIL OLUYOR: Yarışma Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” (A kategorisi için) ve Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet” (B ve C-D-E-F kategorileri için) adlı eserlerden yapılacaktır. Arapça ve İngilizce dilinde ise yine yarışma için özel hazırlanan "Riyâzu's Sâlihîn'den Seçmeler" adlı eserden yapılacaktır.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler; Mürşide Uysal tarafından kaleme alınan bu eser sevgili Peygamberimizin hadislerinden seçilen, bizzat Peygamberimizin anlattığı hikâyelerden oluşan, Peygamberimizin döneminde ve onunla ilgili olaylardan meydana gelmektedir.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an Sünnet; Bu eser Prof. Dr. M. Es'ad Coşan’ın yaptığı Kur'an âyetleri tefsiri ve özellikle de Hadis şerhleri içinden seçilmiş olup Kur'an ve Hadis bütünlüğünü, ayrılmazlığını işleyen, "kul" ve "ümmet" olma yolunda Sünnet'in değerini, kıymetini önümüze seren konuşmalarının yazı diline aktarılarak yeni bir sistematik içerisinde sunulmasından oluşmaktadır.

Türkçe dilindeki yarışma kitaplarımıza http://ufkayolculuk.com/yarisma-kitaplari.html bağlantısında “Temin noktaları” kısmında bulunan adreslerden ulaşabilir veya “online satın al” kısmına tıklayarak internetten sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz kitabımızı e-kitap olarak da satın alabilirsiniz.

 YAZILI SINAV NE ZAMAN: Yazılı sınavlar 17 Mart’ta yapılacak. Yazılı sınav puanı 27 Mart Çarşamba saat 20.00’da açıklanacak.

 UFKA YOLCULUK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR: Sınav sonuçları 3 Nisan Çarşamba saat 19.00’da duyurulacak.

ÖDÜLLER NEDİR: Birincilere 2 umre+2500 TL veya 8.000 TL, ikincilere 2 umre+1500 TL veya 7000 TL, üçüncülere 2 umre+500 TL veya 6000 TL, 4-10 olanlara 7 gr. Külçe altın verilecek.

İL ÖDÜLLERİ

Proje Ortağı Dernekler yazılı sınavlar sonucunda (İl Yarışma Sınav Merkezi Kurulu), il genelinde İlkokul, Ortaokul, Lise, AR 18- kategorilerinde dereceye girenlere ayrıca il ödülleri verebilecektir. Eğer ildeki proje ortağı dernek, herhangi bir ödül vermeyi vaat etmedi ise, o ilden yarışmaya girenler, sadece merkezi ödüller için yarışacaktır. İl ödülleri www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden duyurulacaktır.

a) Yarışma kapsamındaki tüm seyahat ödüllerinde oluşabilecek ek vergiler ödül kazanan yarışmacılara aittir.

b) Türkçe dilinde 1. Kademe online sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alanlar Türkçe dilinde 2. Kademe yazılı sınava girmeye hak kazanacaklardır. Online sınav sonucunda Merkezi ve İl Ödülü verilmeyecek olup ödüller yazılı sınav sonucunda dereceye giren yarışmacılara verilecektir.

 SERVER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ

Server Gençlik ve Spor Kulübü olarak çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm fertlerin insaflı, bilgili, becerikli, doğru inançlı, hayırlı ve faydalı,

- Varoluş gayesi ile başta sevgi, hikmet, adalet ve yüksek ahlak olmak üzere çok önemli ortak değerleri anlayan, benimseyen, davranışlarına yansıtan ve bunları başkalarına aktaran,

- İç huzura ermiş,

- Bedenen, zihnen, ruhen ve sosyal yönden güçlü ve sağlıklı,

- Bugünün ve yarının gereklerine göre donanmış, eğitimli, kültürlü üstün vasıflı,

- Değişime açık, kendisini daima iyiye doğru değiştiren ve geliştiren,

- Olayları gerçek boyutları ile anlamaya yönelik kritik ve analitik düşünme yeteneğini ve farkındalık bilincini edinmiş,

- Doğal, helal ve sağlıklı beslenme konularında bilinçli tercihler yapabilen,

- Çevre konusunda duyarlı,

- Tüm varlıklara şefkat duygularıyla hizmet üreten,

- Sağduyulu kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunan,

- Böyle fertlerin oluşturduğu mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşması için faaliyetlerde bulunarak insanlığa fayda sağlamak misyonu ile 2016 tarihinde kurulmuştur.

Kulübümüz, bugüne kadar büyük başarılara imza atmış olan “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları”nı hem kalite hem de sayısal olarak daha iyi seviyelere ulaştırmayı hedeflemektedir.

Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan uluslararası “7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları”nı hicri 1440, miladi 2019 yılında “Güzel Ahlak” konusunda düzenleyecek olan kulübümüz, 8 Milyarlık insanlığa arz etmek üzere planlamalar yaptı.