BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Darbeci Abdülfettah el Sisi'den küstah Türkiye açıklaması

Münih Güvenlik Konferansı'nda İslami söylemleri eleştiren Mısır'ın darbeci lideri Sisi, Türkiye'yle ilgili küstah açıklamalar yaptı.

Abone ol

Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah el Sisi Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı.Konferansta Batı'ya şirin görünme çabalarıyla enteresan mesajlar veren Sisi, İslami retorikte reform çağrısı yaptı.

Orta Doğu'da radikalleşme ve terörle mücadele için İslami söylemleri değiştirmek gerektiğini söyleyen Sisi'nin açıklamaları daha önce 'Ilımlı İslam' ifadesini kullanan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile örtüşüyor.

REFORM ÇAĞRISI YAPTI: Sisi, "Müslüman bir ülke lideri olarak ilk kez bu kadar net konuşuyorum. Çünkü dini retorikte reforma gidilmemesi hem Müslüman ülkelerde hem tüm dünyada acıların kaynağını oluşturuyor. Son yıllarda radikal terörist ideolojisinin tüm dünyadaki istikrar ve güvenliğe oluşturduğu etkiyi gördüğünüzü düşünüyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI: Açıklamalarında isim vermeden Türkiye'yi de eleştirmeye kalkan Sisi, ağır ithamlarda bulundu. Suriye'de yabancı savaşçıların bulunmasının sorumlusunun Türkiye olduğunu idda eden Sisi'nin açıklamaları Avrupalı dostları tarafından memnuniyetle karşılandı.