BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  POLİTİKA

CHP'nin ittifak talebine DSP'den ret

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. CHP'nin DSP'ye ittifak teklifinde bulunduğunun söyledi.

Abone ol

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim sürecinde CHP’den ardı arkası kesilmeyen istifaları, DSP’lere geçişleri Kemal Kılıçdaroğlu’na sordu. CHP lideri ile telefon görüşmesini kaleme alan Sarıkaya, CHP’de sandık sürecinden çok aday belirme süreci, parti içi eleştiler ve istifa edenlerin DSP’ye geçişlerin konuşulduğunu ifade etti.

Sarıkaya, Kılıçdaroğlu’nun parti içi istifa ve eleştirileri çok da önemsemediğini bunu parti içi demokrasinin yansıması olarak gördüğünü belirtti. CHP’li küskünlerin artık son noktası olan DPS’ye ittifak için gittiklerini belirten Kılıçdaroğlu konu ile ilgili sonuç alamadıklarını söyledi. Muharrem Sarıkaya’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

DPS'NİN KENDİ TERCİHİ
“Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun DSP’ye gitti ve teklifimizi iletti ama olmadı, kabul etmediler” dedi. Ardından da gayet rahat bir ses tonuyla ekledi: “DSP siyasi bir parti kendi tercihidir. Ben özel eleştiriyi getirecek durumda değilim.” “DSP’den aday olmaları, CHP’li adayın oylarından eksiltip, kazanmanızın önünü keser mi?” diye sordum yanıtı şöyle oldu:

GEÇMİŞTE DE BENZE OLAYLAR OLDU
“Onu vatandaş takdir edecek. Geçmişte de benzer olaylara tanıklık ettik. Bazı belediyeleri ne CHP ne de DSP aldı; ikisinin de hiç arzu etmeyeceği biri kazandı. Ama seçimi kaybettikten sonra o kişiler de dönüp CHP’ye geldi, üye olmak istedi. Ben bunu halka bırakıyorum. Halkın takdirine sunuyorum. Halk düşünecek, kendi kararını verecek, ben inanıyorum en doğruyu da yapacak...”