BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

MİT, IŞİD'in kaçırdığı asker için 1 Kasım'ı bekliyor!

IŞİD tarafından kaçırılan Türk askeri Serter Taş için örgütle yapılacak olası bir takasın 1 Kasım seçimlerinin ardından mümkün olduğu bildirildi.

Abone ol

Kilis sınırında IŞİD tarafından kaçırılan Türk askeri için bir kez daha harekete geçen MİT, örgüte takasın 1 Kasım seçimlerinin ardından mümkün olduğunu söyledi. Sputnik’e konuşan askerin babası ise oğlunun bir an önce serbest bırakılmasını istediğini belirterek, savunma ve içişleri bakanlıklarının devreye girdiğini belirtti.

Edinilen bilgilere göre, IŞİD tarafından kaçırılan 21 yaşındaki Serter Taş’ın kurtarılması için MİT yeniden örgütle iletişime geçti. MİT ekibi ile IŞİD sorumlusu arasında anlık mesajlaşma yazılımı WhatsApp aracılığıyla yapılan görüşmeye, bu kez üst düzey bir MİT yetkilisi de katıldı. 

MİT yetkilileri, kendilerine Taş’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve güvenlik gerekçesiyle yerinin sık sık değiştirildiği söyleyen IŞİD militanlarına, askerin serbest bırakılması için verilen 200 kişilik takas listesinin değerlendirilmeye alındığını belirtti. Seçime birkaç gün kala takasın uygun olmayacağını savunan MİT yetkilileri, takası 1 Kasım seçimleri sonrasında yapmayı istediklerini aktardı.

‘İÇİŞLERİ VE SAVUNMA BAKANLIKLARI DEVREDEYMİŞ’

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Serter Taş’ın babası Aydın Taş ise, oğlunun biran önce serbest bırakılmasını istediğini belirterek, kendilerinin sürece ilişkin bilgilendirilmediğini söyledi. “Onun birliğini kaç defa aradım. Bana dediler iş bizden çıktı, şimdi bakanlık uğraşıyor. İçişleri ve savunma bakanlıkları devredeymiş” diyen Taş, şöyle konuştu: 

“Çocuğumun bırakılması için Meclis önünde eylem yapacaktım ama Meclis kapalı. Seçimden sonra Meclis'in önünde yatacağım oğlum kurtarılana kadar. Devlet oğlumu kurtarsın. Ailece perişan olduk. Eşim şimdi hergün ağlıyor çocuğu yanında olmadığı için. Herkesten rica ediyorum çocuğum için uğraşsınlar.”

IŞİD TAŞ’A KARŞILIK 200 MİLİTANINI İSTİYOR

IŞİD, Türkiye’de tutuklu bulunan militanlarının serbest bırakılması ve Ankara'nın kendilerine yönelik operasyonlarını durdurması için 1 Eylül’de saldırı düzenlemiş; saldırıda bir Türk askeri öldürülmüş, bir asker de kaçırılmıştı. Örgüt son olarak, halen rehin tuttuğu Serter Taş'ın serbest bırakılmasına karşılığında, Türkiye’de tutuklu bulunan 200 militanının kendisine verilmesini istediğini MİT’e bildirmişti.