BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  EKONOMİ

FED kararı sonrası dolar ateşlendi!

FED kararı sonrası önce Avrupa ve Asya borsaları hareketlendi ardından da Türkiye'de doların fitili ateşlendi. 1 Kasım seçimleri öncesi kısmen de olsa düşüşe geçen dolar bu kez yine 3 lira sınırına yaklaştı ve piyasalarda 2,94'ten işlem görmeye başladı.

Abone ol

Piyasaların beklediği veriler açıklandı, dolar son günlerin en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Doları ateşleyen açıklamalar sonrası Dolar/TL kuru bir kez daha 3 lira sınırına yaklaşarak 2,94'e yükseldi.

Fed'in Aralık toplantısında faiz artışı olabileceği sinyaliyle Dolar/TL 2.93'ün üzerine yükseldi. Fed kararı öncesinde 2.88 seviyelerinde olan kur Fed kararının açıklanmasının ardından 2.93'ü aştı.

Fed Ekim toplantısında faizleri değiştirmedi, yapılan açıklamada 'Bir sonraki toplantıda faiz artışının uygun olup olmadığını belirlemek için maksimum istihdam ve %2'lik enflasyon hedeflerine ne kadar ulaşıldığına dair gelişmelere bakılacak' dendi.

İŞSİZLİK BAŞVURULARI AÇIKLANDI

Bu arada ABD'den işsizlik başvuruları da açıklandı. 262 bin kişi beklenen işsizlik başvuruları 260 bin kişi oldu. Önceki dönem işsizlik başvuruları da 259 bin kişiye revize edildi.

KONUT SATIŞLARI SERT DÜŞTÜ

Konut satışları ise önceki ay yüzde -1,4 gerilemeye karşılık bu ay yüzde -2,3 oranında sert şekilde daraldı.