BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

Polis bu bombacı kadını arıyor!

İzmir'de polise saldıran iki kadından biri yakalandı, diğeri her yerde aranıyor. Henüz kimliği belirlenemeyen kadın saldırganın sürekli kılık değiştirdiği kaydedildi.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesinde önceki gün devriye görevi yapan polis ekiplerine uzun namlulu silah ve el bombası ile saldıran biri kadın 2 kişiden 23 yaşındaki Deniz A. (Aytaç) yakalanırken, kimliği henüz belirlenemeyen kadın kaçtı.

Almanya doğumlu olan Deniz A. ve yanındaki kadının daha önce İzmir'de üç ayrı bombalı eylem yaptıkları ve saldırılar sırasında sürekli kılık değiştirdikleri için yakalanamadıkları belirlendi. Kadın teröristin baş örtüsü, pardösü ve güneş gözlüğü, Deniz A.'nın ise şapka ve gözlük ile kılık değiştirdiği tespit edildi. Kılık değiştiren teröristlerin ayrıca kente sadece eylem amaçlı geldikleri ve saldırıdan hemen sonra şehri terk ettikleri düşünülüyor. Polis her yerde fotoğrafını dağıttığı kadını arıyor.

AK PARTİ BİNASINI BOMBALADILAR

İlk olarak 25 Temmuz günü Karşıyaka AK Parti İlçe Teşkilatı binasına saldırı düzenleyen teröristlerin eylemler öncesi yaptıkları keşifler çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Kadın teröristin başörtüsü takıp pardösü giyerek kılık değiştirdiği ve elindeki poşete koyduğu zaman ayarlı bombayı bina önüne bırakıp sakin bir şekilde yürüyerek caddeden ayrıldığı, güvenlik kamerasının olmadığı bir alandan bindiği bir araç ile uzaklaştığı belirlendi.



MHP BİNASINA BOMBA YERLEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Sürekli kılık değiştirerek gezen iki terörist ikinci saldırılarını ise Çamdibi semtinde yaptı. Burada sivil ayrımı gözetmeksizin ses getirecek bir eylem planlayan ikili, aynı sokak üzerinde birbirine yakın mesafede bulunan MHP parti temsilciliği ile Çamdibi Polis Amirliği'ne saldırı düzenledi. 

ÜÇÜNCÜ EYLEMDE YAKALANDI

Son eylemlerinin ardından yaklaşık iki ay hiç görünmeyen iki terörist önceki gece tekrar ortaya çıktı. Bu kez Buca ilçesinde ortaya çıkan teröristler Fırat Mahallesi'nde devriye görevini yapan asayiş ekibine uzun namlulu silahla saldırdı. Araçlarına 3 mermi isabet eden hatta mermilerden biri hemen başlarının önünden geçerek diğer camdan çıkmasına rağmen teröristlere anında silahla karşılık veren polisler iki saldırganı püskürttü. Ara sokaklara kaçan teröristlerden kadın olan yanındaki el bombasını atıp izini kaybettirmeyi başardı. Deniz A. ise kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Saldırganın kaçarken düşürdüğü poşette ise dipçiksiz uzun namlulu otomatik silah, tabanca, el bombası ve 4 adet sahte kimlik çıktı.