BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.489,72
HABER /  GÜNCEL

MİT depreminde gözaltı şoku!

MİT Hatay Bölge Müdürlüğü de yapan bir kişi gözaltına alındığı iddia edildi!

Abone ol

Türkiye'ye iltica ettikten sonra Suriye'ye iade edildiği öne sürülen muhalif komutanlardan albay Hüseyin Harmuş'un kaçırıldığı iddiasıyla ilgili Hatay Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bir MİT mensubunun gözaltına alındığı belirtiliyor.

LOJMAN BASKINI!
Sabah saatlerinde aralarında MİT lojmanlarının da olduğu 40 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Gözaltına alınan kişinin MİT Hatay Bölge Müdürlüğü de yapmış olan Ö.S. olduğu öne sürülüyor.

İddiaya göre Suriyeli muhalif komutanlardan albay Hüseyin Harmuş yaklaşık 5 ay önce Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığındı. Ancak daha sonra MİT mensubu Ö.S. tarafından kaçırılarak Suriye'ye iade edildiği öne sürüldü.

Cisr-el Şuur'daki olaylarda Suriyeli askerlerin öldürülmesinden de sorumlu tutulan komutanın kaçırılarak Suriye'ye teslim edildiği iddiası o tarihte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yalanlanmıştı.

Ancak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili yaptığı soruşturma sonunda bu sabah saatlerinde Hatay ve Adana'da operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlar kapsamında MİT Hatay Bölge Müdürlüğü de yapmış olan Ö.S. ve kensidiyle irtibatlı olduğu öne sürülün 4 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre Esad yönetimi, Suriyeli muhalif komutan Harmuş'u yakalayana 100 bin dolar ödül vadetmişti. Albay Harmuş'un Türkiye'den kaçırılıp Suriye'ye iade edildikten sonra Esad yönetimi tarafından idam edildiği öne sürülüyor.