BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.445,85
HABER /  GÜNCEL

Misyonerler TV kanalı kuruyor

Danimarka'da faaliyet gösteren Pinse Hareketi adlı misyonerlik teşkilatı, Türkiye'de Hıristiyanlık propagandası yapacak bir televizyon kanalı kuracağını açıkladı.

Abone ol

Hıristiyan TV'miz de oluyor! Danimarkalı misyonerler, 2006'da Efes'ten Türkçe yayın yapacak televizyon kanalı için hazırlık yapıyor

2006 yılının ilk aylarında yayına başlayacağı belirtilen televizyon kanalı, ilk etapta haftalık 4,5 saat yayın yapacak. İlerleyen aylarda yayın süresini 24 saate çıkarmayı hedefleyen Danimarkalı misyonerler, Türkçe olarak yapılacak yayınların merkezinin Efes (Selçuk) olacağını açıkladı.

Kopenhag merkezli yayın yapan KKR/TV'nin uzantısı olacak kanalda talk show'lar, diziler, çocuk ve müzik programları yer alacak. Televizyon kanalı, uydu anteni olan herkes tarafından seyredilecek. Kopenhag'da yayın yapan KKR/TV direktörü Tore Pansell,

"Bin yıl önce Türkiye'de Hıristiyan oranı yüzde 22 iken bugün bu oran binde 2 düzeyine düşmüştür. Türkiye'de yaşayan Hıristiyanlara kendi değerlerini unutmaması için yayın yapacağız." açıklamasında bulundu. Halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede Hıristiyanlık propagandası yapacak bir kanala karşı çıkılmasının doğal olacağını vurgulayan Tore Pansell, "Ancak Türkiye'de farklı içerikli birçok kanal bulunduğu için aşırı tepki alacağımızı sanmıyorum. Muhafazakârlar ve milliyetçileri kızdıracağımız kesin." şeklinde konuştu.

Kaynak: www.netgazete.com