BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  POLİTİKA

Mısır'daki katliamı yerinde inceleyecekler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Mısır'a giderek yaşanan olayları yerinde görmek isteyen heyete, Meclis Başkanlığı'ndan onay çıktığını bildirdi.

Abone ol

Üstün, yaptığı açıklamada,  Mısır'a gitme talepleriyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmalarının devam ettiğini belirterek, heyetin, darbe karşıtlarına yönelik katliamı yerinde incelemek ve bunu raporlaştırmak istediğini anımsattı.

Heyetin Mısır'a gitmesine ilişkin TBMM Başkanlığı'ndan onay çıktığını vurgulayan Üstün, "Bizim Dışişleri Bakanlığımızın çabaları devam ediyor.  Mısır Dışişleri Bakanlığı da durumu değerlendiriyor.  Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı, durumu Dışişleri Bakanlığı'na aksettirdiklerini, konunun değerlendirildiğine ilişkin bir cevap verdi" dedi.

HUKUKİ BİR ENGEL ÇIKABİLİR Mİ?

Mısır'ın hukuki bir engel çıkaracağını düşünmediğini ifade eden Üstün, şunları kaydetti:

"Bizim gitmemize mani, engel yok. Ancak olsa olsa fiili engel çıkarabilirler. Ama öyle de bir durum olacağını zannetmiyorum. Mısır'a giriş çıkışları yasaklamadılar, sınırları kapatmadılar. Dolayısıyla hangi gerekçeyle bir engel çıkaracaklar. Bir engel çıkaracaklarını zannetmiyorum. Biz  burada sonuç alır almaz hemen çok kısa  bir süre içerisinde gitmek istiyoruz."