BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  GÜNCEL

Rabia İşareti üzerinden İslam'a hakaret!

Facebook'da dolaşıma giren Rabia Sembolü'nün Anlamı isimli yazıya tepkiler büyüyor. İşte Rabia-tül Adeviyye üzerinden İslam'a hakaret edilen yazı...

Abone ol

HATİCE KÜBRA 
TWİT-ÜL HAVADİS

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK): Mısır'da yaşanan katliamın ardından Rabia-tül Adeviyye Meydanı'nı temsilen Rabia İşareti ya da Rabia Selamı bir anda gündeme oturdu. Öyle ki Başbakan Erdoğan'dan futbolculara ve bir çok ünlü isim Rabia Selamı verdi. Fakat Facebook'da öyle bir paylaşım vardı ki tepkilere neden oldu.

Son Nokta Dergisi'nin son sayısında yayınlandığı iddia edilen bu yazı Rabia-tül Adeviyye üzerinden hem İslam'i değerlere hakaret ediyor hem de Mısır'daki Müslüman Kardeşleri hedef alıyor.

"EY KARA YOBAZLAR, DEFOLUN BENİM MEYDANIMDAN!" 

Yazıda Rabia-tül Adeviyye meydanında toplanan müslümanlar için "yobazlar" yakıştırması yapılıyor: "Şimdi kendisine bunca kötülükleri yapanların günümüzdeki temsilcileri, Müslüman Kardeşler, Kahire'de onun adını taşıyan meydanda gösteriler yapıyorlar.
Rabia, ruhlar âleminden onlara sesleniyor: "Ey kara yobazlar, defolun benim meydanımdan"

İslam'daki cennet ve cehennem inancı ise yine Rabia-tül Adeviyye üzerinden karalanıyor: Bir bulursam, elimdeki bu meşalenin ateşiyle cenneti yakıp yok edeceğim. Bu su ile de cehennemin ateşini söndüreceğim.

İŞTE O YAZI:


Yazıyı Facebook'da dolaşıma girdiği haliyle sizlerle paylaşıyoruz:

rabiasembolu.jpg


RABİA SEMBOLÜNÜN ANLAMINI

Sembolün anlamını öğrenmeden, profil resmi yapan cahiller, okuyunuz ve yaptığınız 4 işaretinin nereden geldiğini öğreniniz. Gerçi bunlar okumaya uzaktırlar ama olsun.
Bir elinde ateş diğerinde su: Rabia el-Adeviye
Bir elinde meşale diğer elinde bir kova su ile Basra sokaklarında gezinmekteydi.
"Biz zaten seni deli biliriz de, bu yeni deliliğin sebebi nedir?" diye sordular. İşte onun günümüze kadar ulaşan feryadı:

"Bize söylendi ki, eğer dinimizin kurallarını takip edersek, cennete gidip sonsuza kadar keyif içinde yaşayacağız. Eğer kurallara karşı çıkarsak, cehennemin kızgın ateşleri içinde yanacağız. O nedenle, herkes sadece kurallara uyup yeryüzündeki zamanını doldurmak peşinde.
İyi insan olmanın sebebi cennet için verilen söz oldu.
Kötülükten korunmanın sebebi de cehennemden korku.
İşte onun için cenneti ve cehennemi arıyorum.
Bir bulursam, elimdeki bu meşalenin ateşiyle cenneti yakıp yok edeceğim. Bu su ile de cehennemin ateşini söndüreceğim.
Böylece, hepimiz, cennet rüşvetinden veya cehennem korkusundan değil, iyiliğin güzelliğinden dolayı iyi insan olacağız."

700'lü yılların ortalarıydı. Yani İslam’ın ilk yüz yılı. Rabia, erkek egemen Arap toplumu içinde korkmadan konuşan bir kadın yıldız oldu.

Yoksul bir ailenin dördüncü kızı idi. Adını "Dördüncü" anlamına gelen "Rabia" koydular. Adı bile yoktu yani. O, ailenin dördüncü kızı idi sadece.
Anne baba öldükten sonra kızlar köle pazarında cariye olarak satıldılar.
Sahipleri onu haremlerine kapattılar. Köleci rejim, köleleri, cariyeleri insan yerine koymuyordu. Köle sahibi, cariyelerini yatağa atmak için nikâh yapmak zorunda değildi. İslamiyet de bu köleci kuralları onaylıyordu.

Hassas ruhu her satıldığında, yeni sahibinin hoyratlıkları, tecavüzleri karşısında bir kere daha inciniyordu. Her türlü çileyi çekti. Çektiği acılar, ona toplumu, köleci dinci sistemi sorgulama yolunu açtı.

Şimdi kendisine bunca kötülükleri yapanların günümüzdeki temsilcileri, Müslüman Kardeşler, Kahire'de onun adını taşıyan meydanda gösteriler yapıyorlar.
Rabia, ruhlar âleminden onlara sesleniyor: "Ey kara yobazlar, defolun benim meydanımdan"
(SON NOKTA DERGİSİNDEN CENGİZDEN ALINTIDIR)

 twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra