BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

Mısır’da serbest kalan Türk, ülkeye döndü

Mısır’da çıkan olaylarda tutuklanan ve 186 gün ceza evinde kalan üniversite öğrencisi Emre Gürbüz serbest bırakılmasının ardından Türkiye’ye...

Abone ol

Mısır’da çıkan olaylarda tutuklanan ve 186 gün ceza evinde kalan üniversite öğrencisi Emre Gürbüz serbest bırakılmasının ardından Türkiye’ye geldi. Havalimanında arkadaşları tarafından karşılanan Gürbüz, “En çok ailemi ve arkadaşlarımı özledim” dedi.
Mısır’da "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat eden Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz yurda döndü. Atatürk Havalimanı’nda arkadaşları tarafından karanfillerle karşılanan Gürbüz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürbüz, çok mutlu olduğunu ve Türkiye’de en çok ailesini ve arkadaşlarını özlediğini söyledi
Mısır’daki gözaltına alınma sürecini anlatan Niğdeli Gürbüz, “Okula arkadaşlarla birlikte belge almak için gittiğimizde üzerimize mitingden koşanları gördük. Polislerde o şekilde benim Türk olduğumu duyunca zaten aramızdaki alaka iyi olmadığı için beni de o şekilde aldılar. Duruşmada ilk olarak savcıya gittim. Dört gün sonra bir savcıya daha gittim. Ondan sonra 15 güne ertelediler. 15 günden sonra ağır ceza mahkemesine ağırladılar. Sonra olaylar karışık olduğu için mahkemeye götürmediler. Direk hakim 27 gün erteledi. Daha sonra erteleye erteleye 45 güne erteledi. Çok şükür sonunda çıktım” dedi.

“CEZAEVİNDE SIKINTI ÇEKTİM”
Cezaevinde sıkıntı çektiğini belirten Gürbüz, “Cezaevinde alakamız iyi olmadığı için sıkıntı çektim. Ama çok şükür kurtuldum hepsinden de. Türk konsolosluğu çok yardım etti. Her zaman yanımdaydılar” şeklinde konuştu.
Mısır’daki cezaevinde TRT Kahire Muhabiri Metin Turan ile aynı binada bulunan Gürbüz, Turan’ın kendisine yardımcı olduğu söyleyerek, “Metin abime de çok teşekkür ediyorum. Aynı koğuşta değil de aynı bina içerisindeydik. Her gün ziyaretime geliyordu. Zar zor izin alarak battaniye yiyecek falan getirdi. Kendisi çok yardımcı oldu bana” diye konuştu.
(İHA)