BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL

İşte Garipoğlu kasasından çıkan altınlar

Münevver Karabulut davasında tazminata mahkum olan Garipoğlu ailesi kasadan altınları çıkarttı, bugün açık artırma ile satışa sunuldu.

Abone ol

MÜNEVVER Karabulut’un ailesine 1 milyon 287 bin TL tazminat ödemeye mahkûm olan Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasından çıkan altın ve mücevherleri 600 bin TL bedelle bugün icradan satışa çıkarıldı.

İkinci ihalede satışa sunulan külçe altınlara alıcı çıkmazken diğer iki ihaleyi Elazığlı petrolcü kazandı.

Satış açık arttırma usulüyle Küçükçekmece 2’nci İcra Müdürlüğü’nde yapıldı.

Tülay Makbule Garipoğlu’nun içerisinde 5 kilo külçe altının da bulunduğu 49 parça mücevheri için 3 kez bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Son bilirkişi mücevherlere 640 bin TL bedel biçmişti.

Altınlar Bahçeşehir’deki bankadan Küçükçekmece Adliyesi’ne getirildi. Burada açık artırma ile satışa sunuldu.

PIRLANTALARI PETROLCU ALDI

İlk parçada 21 adet pırlantalı altın ziynet eşyası satıldı. 17 bin 240 lira teminat istenen ziynetleri Çetin Demir adlı Elazığlı bir petrol istasyonu sahibi satın aldı.

garipoğlu-altinlarini-alan-kişi.jpgÇetin Demir Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ile ihalede çekişti. 40 bin liradan açılan ihale 60 bin 200 TL’yle sona erdi.

İkinci satışta 5 kilo külçe altın ve 700 gram altın ziynet eşyası satışa sunuldu. Açılış fiyatı 501 bin lira olan ikinci ihale için 109 bin lira teminat istendi. Ancak kimse katılmadığı için ihale 11 Haziran tarihine kaldı.

Üçüncü satışta ise 11 parça pırlanta 190 bin 300 lira açılış fiyatıyla satışa çıktı. 2100 lira teminat istenen açık artırmada Çetin Demir yine Rezan Epözdemir ile çekişti ve 12 bin 300 liraya ihale Demir’de kaldı.

AVUKATLARI İHALEYE KATILMADI

Satışı Garipoğlu ailesinin avukatı Orhan Şahin de izledi. Şahin ihalelere katılmazken, sadece telefonla aileye bilgi verdiği görüldü.

7 gün içinde bir itiraz olmazsa ihale kesinleşmiş olacak ve devletin keseceği yüzde 11 harç sonrasında kalan para Karabulut ailesine verilecek.

"İSTERLERSE ALDIĞIM FİYATA SATARIM"

Katıldığı iki ihaleyi kazanan Çetin Demir satış sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.. Demir, “Biz Elazığ’dan geldik. Ben Garipoğlu ailesini tanımam. Daha önce hiç temasım da olmadı. Ama eğer satılan eşyalardan manevi değeri olanlar olduğunu söylerlerse onlara aldığım fiyata veririm” dedi.

Çetin Demir, gazetecilerin “Neden aldığınız fiyata satacaksınız?” sorusuna ise, “Bizim doğuda adet böyledir manevi bir değeri varsa veririm. Ne olacak insanlık öldü mü?” şeklinde cevap verdi.

LİSTEDE NELER VARDI? 

Garipoğlu ailesinin kasadan alınıp satışa sunulan laltın listesinde şunlar vardı;

garipoğlu-altinlarini-satiyor-liste.jpg


ANNE GARİPOĞLU HAPİS CEZASI ALMIŞTItülay-makbule-garipoğlu.jpg

Altınları icradan satılan Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayetinde yerdeki kanları temizlediği için 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezasının 7 ayını cezaevinde geçiren Tülay Makbule Garipoğlu, geri kalanını ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda odacı olarak tamamlamıştı.

Tülay Makbule Garipoğlu 6 ay boyunca haftanın 5 günü 4’er saat adliyedeki bir mahkeme kaleminde getir-götür işleri yapmıştı.