BIST 9.715
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.427,22
HABER /  DÜNYA

Mısır yönetimi bayramda kan döktü

Giza kentinde, güvenlik güçlerinin bayram namazı sonrasında düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere müdahalesinde 5 kişi öldü.

Abone ol
Mısır yönetimi bayramda da kan döktü! Giza kentinde yönetime karşı protesto gösterilerine polis tarafından ateş açıldı. İlk belirlemelere göre bayram namazının hemen sonrası meydana gelen olayda 5 kişi yaşamını yitirdi.
 
Mısır'ın kuzeyindeki Giza kentinde, güvenlik güçlerinin bayram namazı sonrasında düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere müdahalesinde 5 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Görgü tanıkları, bayram namazı sonrası Giza'nın güneyindeki Nahiye, El-Heram ve El-Umraniyye bölgelerinde düzenlenen yürüyüşlere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini, gerçek mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında 5 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını belirtti. Hayatını kaybedenler arasında bayram namazı kılmakta olan bir kadının da bulunduğu kaydedildi.
 
Görgü tanıkları, Nahiye bölgesinde düzenlenen gösterilere polisin müdahalesinde 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.
 
Kenttteki El-Heram Hastanesi yetkilileri ise olaylarda hayatını kaybeden ve yaralanan 2 kişinin kendilerine getirildiğini bildirdi.