BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  GÜNCEL

Cudi dağında yangın

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Cudi dağında dün çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Dün gece kontrol altına alınan yangının sıcak hava nedeniyle bugün başka yerlere yayıldığı belirtiliyor.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Cudi dağında dün çıkan yangın hala devam ediyor.

Yangına Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait biri arazöz, üçü pikap toplam beş araçla müdahale ediliyor.

Üç vardiya halinde sürdürülen yangın söndürme çalışmalarında, yangının dün gece kontrol altına alındığı ancak hava sıcaklığı nedeniyle başka yerlere de sıçrayarak devam ettiği belirtiliyor.

Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle ekiplerin bölgeye zorlukla ulaştığı ifade ediliyor.

Sosyal medyada ise "CudiYanıyor" ve "CudideDoğaKatliamiVar" etiketleriyle bölgedeki yangına dikkat çekiliyor ve yangının hala söndürülmemesine tepki gösteriliyor.

'Neden helikopterle müdahale edilmiyor?'

Evrensel gazetesinden Fatih Polat'a konuşan Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Olgun, "Başka yerlerdeki yangınlara helikopterlerle müdahale edilirken, burada neden edilmiyor?" dedi.

Gazeteye açıklama yapan Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, bölgede yaşayanlarla görüştüğünü ve bu kişilerin "Çalışkan Hudut Taburu'ndan havan topu atılmasından kısa bir süre sonra başladığını ileri sürdüğünü" ifade etti.

Aydemir, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını kaydederek, yangında "Bir Asuri köyü olan Herbul'da 5 bine yakın meyve ağacının kül olduğunu" söyledi.