BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  DÜNYA

Mısır lideri Sisi'den flaş açıklama : 'Şeytandan...'

MISIR Libya arasında savaş rüzgarları estiren bombardımana ilişkin Kahire yönetiminden son dakika açıklamalar geldi. Sisi ekrandan konuştu ve Trump'tan da yardım istedi.

Abone ol

Libya ile Mısır arasında savaş rüzgarları eserken ilk açıklamalar Kahire'den geldi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, hava operasyonunun 'teröristlere yönelik olduğunu' ve 'devlet destekli terörizmin bütün türlerinin cezalandırılması gerektiğini' açıkladı.

Mısır'ın misilleme saldırılarını televizyonda açıklayan Sisi, "halkını şeytandan koruyacağı" söyledi. Sisi, "Mısır sınırları içerisinde olsun ya da olmasın, ülkeye saldıran kim olursa olsun cezalandırılacaktır" dedi. Trump'tan da yardım isteyen Sisi, "Daeş'in (IŞİD) stratejisi Müslümanlar ve Hristiyanların arasını açmak üzerine kurulu" diye konuştu.

KIPTİLERE YÖNELİK SALDIRILAR
Kıptilere yönelik son dönemde yapılan saldırıları Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Mısır kolu üstlenmişti. Ancak bu son saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Mısır'da 9 Nisan'da iki kilisenin bombalanması sonucu 40'dan fazla kişi yaşamını yitirmişti. Mısır Devlet başkanı El Sisi saldırıların ardından üç ay olağanüstü hâl ilan etmişti.

Aralık ayından beri ise farklı şehirlerdeki saldırılarda yaklaşık 70 kişi öldü.

Mısır Libya savaşı mı çıkıyor? Mısır Libya'yı vurdu