BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  DÜNYA

Mısır Başkonsolosluğu önünde gösteri

Mısır’ın Beşiktaş’taki İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık, askeri darbeyi protesto ederken, Muhammed Mursi ve sokaklara dökü...

Abone ol

Mısır’ın Beşiktaş’taki İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık, askeri darbeyi protesto ederken, Muhammed Mursi ve sokaklara dökülen darbe karşıtlarına destek verdi.
Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen Mısır Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık, Muhammed Mursi ve sokaklara dökülen darbe karşıtlarına destek gösterisi yaptı. Sloganlar atarak darbeyi lanetleyen grup, Mursi’nin serbest kalmasını ve görevine dönmesini talep ediyor. Gösteride Türkiye ve Mısır bayrakları açıldı.
Burada açıklama yapan İHH başkanı Bülent Yıldırım, "Darbe halkı birleştirdi. Bugün seçim olsa Muhammed Mursi yüzde 70’le seçilir. Darbenin arkasında İsrail ve ABD var" dedi. Yıldırım, “Tahrir Meydanında toplana kalabalığın yarısı polislerden oluşmaktaydı. Bu darbenin arkasında İsrail ve ABD var. Meydanda olmaları için para karşılığı kandırılan insanlar düştükleri hatayı anlayarak evlerine geri döndüler. Bu darbe girişimi sonucu ne olursa olsun Mısır’daki halkı birleştirdi. Tekrar seçim olsa Mursi ve arkadaşları yüzde 70’le iktidara gelir” diye konuştu.
(İHA)