BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  DÜNYA

Mısır Başbakanı ölen çocuğu öptü!

Bombardıman altındaki Gazze'ye geçen Mısır Başbakanı, yaptığı hastane ziyaretindeki bu fotoğraf güne damgasını vurdu...

Abone ol

Mübarek sonrası Mısır İsrail'e karşı farklı bir görüntü çiziyor. Bombardıman altındaki Gazze'ye giden Mısır Başbakanı İsrail'e sert mesajlar gönderdi.

Hastane ziyaretinde İsrail saldırısında ölen Filistinli çocuğu alnında öptü.

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, ''Devrimci Mısır, adil ve kapsamlı barışın sağlanması ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulması için her türlü çabasını ve desteğini devam ettirecektir'' dedi.

Kandil, Gazze'deki Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlileri Şifa Hastanesi'nde ziyaret etti.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Catherine Ashton yaşanan şiddetten Hamas'ı sorumlu tuttu ama Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve Gazze’deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Haniye'nin hastane ziyaretinde çekilen bu fotoğraf herşeyi çok net anlatıyor...

foto.20121116153607.jpg

Kandil, Filistinli mevkidaşı İsmail Heniye ile beraber yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından görevlendirildiğim bu ziyaretin amacı, sadece siyasi desteğin göstergesi değil, Filistin halkının kendi toprakları üzerinde yaşamalarını desteklemek ve onunla beraber olmaktır'' dedi.

Başbakan Kandil, ''Filistin halkının durumunu incelemek için Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililerle beraber geldim. Ziyaretimi resmi ve resmi olmayan heyetlerin ziyaretleri takip edecek. Devrimci Mısır, adil ve kapsamlı barışın sağlanması ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulması için her türlü çabasını ve desteğini devam ettirecektir'' dedi.

FİLİSTİN HALKININ GÜCÜ BİRLİĞİNDEDİR

Şifa Hastanesi'ni ziyaretinden etkilenen Kandil, ''Filistin, dünyada işgal ve kuşatma altındaki tek ülkedir. Bugün Gazze'de şahit olduklarımıza tepkisiz kalmak mümkün değildir. Saldırılar derhal durmalıdır. İsrail'in, imzaladığı anlaşma ve sözleşmelere saygı göstermesi gerekir'' dedi.

Kandil, Filistin halkına da mesaj vererek, şunları söyledi:

''Filistin halkının tüm grupları birleşmelidir, Filistin halkının gücü birliğindedir, Filistin davası şahsın veya bir grubun davası değil, tüm İslam ümmetinin davasıdır ve hepimiz sizin arkanızdayız.''

İSRAİL 10 AYLIK BEBEĞİ ÖLDÜRDÜ

Ölüm makinesi İsrail ayırt etmeden öldürüyor. Hamile kadınlar, 10 aylık bebekler de bu vahşet kervanına eklenen son kurbanlar oldu.

Yerde cansız yatan minik bedene yakınlarının vedası objektiflere böyle yansıdı. (DEVAMINI OKU)

israil-10-aylik-bebeği-öldürdü.20121116162944.jpg