BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Başkan Fazıl Say'dan özür diledi

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, sivri sözleriyle şimşekleri üzerine çeken ünlü piyanist Fazıl Say'dan özür diledi.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ömer Hayyam’a ait olduğu iddia edilen dörtlüğü Twitter hesabında paylaştığı için hakkında dini değerleri aşağılamak suçuyla dava açılan ve 1,5 yıl hapis istemiyle yargılanan Fazıl Say'dan Türk milleti adına özür diledi.

ARABESK DİNLEYENLER HAİN

Geçtiğimiz günlerde "Arabesk dinleyen vatan hainidir" diyen sanatçı, daha önce de Twitter'da şu sözleri paylaşmıştı:

İSLAM DİNİNE HAKARET

"Irmaklarindan saraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her muminine 2 huri verecegim diyosun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?"

HALKA 'İT-KOPUK' DEDİ

"Halk Fazıl Say'ı cezalandırmalı" diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay için Say'ın "Halk dediği de 3-5 it kopuk halbuki" sözleri tepki çekmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 'Şehirde müzik var' sloganıyla 16 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında 13'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin açılışı için Antalya Kültür Merkezi (AKM)'nde basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sanat Yönetmeni Fazıl Say, Doğuş Otomotiv Temsilcisi Çağrı Öztaş, Orkestra Şefi Gürer Aykal katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, bu yılki sloganın ‘Şehirde müzik var’ olduğunu belirterek, “Mutluyuz, gururluyuz, bu yıl da çok önemli sanatçılar var. Bunun ötesinde üç tane halk konseri var. Yönetmenliği Fazıl Say tarafından icra edilecek” dedi.

"ÜLKEM ADINA ÖZÜR DİLİYORUM, UTANÇ DUYUYORUM"

Festivalin açılış konserinde Mezopotamya Senfonisi'nin seslendirileceğini kaydeden Akaydın, festivalin Sanat Yönetmeni Fazıl Say’dan geçen yıl yaşanan olaylardan dolayı özür diledi. Akaydın, twitter’deki bir yazısında İslam dinine ve Müslümanlara yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu ve dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Say’a, “Geçen yıl yaşadığı uygar bir ülkede yaşanmaması gereken olaylar ve yargısal facialar nedeniyle Türk halkını temsilen, Antalya halkı adına, ülkem adına özür diliyorum. Bu yaşananlardan dolayı da utanç duyuyorum. Ama Antalya halkı için Fazıl Say çok önemli bir sanatçıdır. Bu vesileyle ciddi ıstıraplardan dolayı acılarını, hüzünlerini paylaştığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Böyle bir festivalin ülkeye artı getirdiğini söyleyen Orkestra Şefi Gürer Aykal ise, okullara ve üniversitelere giderek öğrencileri bu alanda aydınlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Kendisinin bir Mozart tutkunu olduğunu ifade eden Aykal, Fazıl Say’ın yaşadığı sorunlara değinerek, “Almanya’da gittiğim bir konserde bana ‘Türk Mozart’ı yargılanıyor’ dediler” dedi.