BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hükümet dershaneleri kapatacak mı?

İstanbul'da bir okul açılışında konuşan Milil Eğitim Bakanı Ömer Dinçer dershanler için yapılan düzenlemenin çerçevesini anlattı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bir okulun açılısında Ülke TV’nin sorularını yanıtladı. Dinçer, kesinlikle dershaneye karşı olmadıklarını fakat dershanelere olan ihtiyacın karşılandığında zaten kapatılacağını ifade etti.

BAKAN DERSHANE TARTIŞMASINDA RENK VERMEKTEN KAÇINDI

Başbakan Erdoğan’ın dershanelerin kapatılacağı sinyalini vermesinin ardından son günlerin en tartışılan konusu “Dershaneler ne zaman kapatılacak?” oldu. Sosyal medyaya çok konuşulan konular listesine giren #dersanemolmasaydı başlığı altında başlatılan dershanelere destek kampanyası birçok sanatçı, yazar, gazeteci, siyasetçiyi içine çekti. İstanbul Sultangazi’deki bir okulun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer konuya dair açıklamalarda bulundu. Bakan ilk başta tartışmaya girmek istemese de daha sonra “Dershanelerin kapatılması meselesine bakarken, olaya sadece bir kurumun kapanması ya da açılması gibi bakılıyor. Bu çok eksik bir bakış açısıdır. Ve bizden de genellikle buna dair bir soru sorulduğunda ‘evet kapanacak veya hayır kapanmayacak’  türünden bir cevap beklendiğini hissediyorum.”

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEK BİR FORMÜL ARIYORUZ

Bakan Dinçer, ısrarlı sorulara üzerine kimseyi mağdur etmeyecek bir formülün üzerinde çalıştıklarını söyledi. Türkiye’de ortaöğretimde okutulan ders sayısının fazla olduğunu belirten Ömer Dinçer SBS ve YGS sınavı ile öğrencilerin sürekli bir imtihanla karşı karşıya kaldığını ve bunlara dair çözümün üretilmesi için çalıştıklarını ifade etti. “Bunların hepsine dair bir çözüm üreteceğiz bir bütünlük içerisinde dershaneyi bir yere koyacağız.” diyen Bakan kesinlikle dershaneye karşı olmadıklarını fakat dershanelere olan ihtiyacın karşılandığında zaten kapatılacağını da sözlerine ekledi.