BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
HABER /  SPOR

Mircea Lucescu: 'Daha çok Türk istiyorum'

A Milli futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, Bosna Hersek'le oynanacak olan hazırlık maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Lucescu, Emre Akbaba'nın önemli bir kayıp olduğunı belirtirken, "Artık ligde daha çok Türk oyuncu görmek istiyorum" dedi.

Abone ol

A Milli futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu ve oyunculardan Mahmut Tekdemir, Bosna Hersek'le oynanacak olan hazırlık maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mircea Lucescu'nun açıklamalarından satır başları:

"Şu anki hedefim rekabetçi, geleceği olan gençleri oynatabileceğim bir milli takım yaratmak. Bunun için çalışıyorum. Türk Milli Takımı'nı seven oyunculardan kurulu bir ekip oluşturmak istiyorum.

"BİZE UYABİLECEK GENÇLERİ HALA ARIYORUM"

Ben hala gençleri takip ediyorum, daha başka gençler gelebilir mi bakıyorum, araştırıyorum. Yeni çok fazla bakmıyorum ama bize uyabilecek gençleri hala arıyorum. Bizim en baştaki hedeflerimizden biri, oyuna hükmedebilecek bir oyun oynamak Gençlerin hırsı, azmi çok daha farklıdır.

Tercübeli oyunculara da ihtiyacımız var. Mehmet Topal, Mahmut gibi oyuncular. Bunlar gençlerin onları dinlediği oyuncular. Aynı zamanda da iyi oyuncular. Başka oyuncular olmayınca doğal olarak bizim geleceğimiz olan gençlere yöneldik.

Durumu iyi anlamamız lazım. 30-32 yaşındaki oyuncuları değiştirmek kolay değil. Ama gençler öyle değil. Hem dinlemeye, hem de söylediklerimi sahada yansıtmaya arzulular. Oyun felsefesini uygulamakta gençler daha istekli. Ben mental olarak çalışıyorum.

"BURAYA ALIŞMAK KOLAY DEĞİL"

20 farklı takımdan oyuncumuz var. Hepsi farklı ülkelerden geliyorlar. Oradaki taktik anlayışa alışıp buraya adapte olmaya çalışıyorlar. Bugün iki idman yaptık ama teknik ve taktikle ilgili 4 kez toplantı yaptık.

"EMRE AKBABA ÖNEMLİ KAYIP"

2 antrenman, 4 tane toplantı yaptık. Ne yazık ki Emre Akbaba'yı kaybettik. Oyun ritminin değişiminde bize çok katkısı olacaktı. Emre Akbaba gibi Mehmet Topal'ı da kaybettik. Mehmet Topal orta sahada benim için önemli bir oyuncu.

Gelecekte daha çok Türk oyuncusunu sahada görmek istiyorum."

Mahmut'un açıklamaları şu şekilde:

"Hocamızın kendi felsefesi var. Onu bize aktarmaya çalışıyor. Biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü milli takımda fazla zamanımız olmuyor. İnşallah kısa zamanda daha tecrübeli hale gelmeye çalışacağız. Şu anda takımın havası gayet iyi. Beraber hareket ediyoruz. İnşallah bu yarınki maça da yansıyacaktır. Visca ile yıllardır birlikte oynuyoruz. Onunla oynamaktan keyif alıyorum."