BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL

Miniklerin uyum eğitimi başlıyor

Okullar ilkokul ve anaokuluna yeni başlayacak öğrenciler bir hafta erken açılacak. Minikler dersk yerine neler yapacak?

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Okula yeni başlayacak öğrenciler için uyum eğitimi Pazartesi günü başlıyor. Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci bu eğitimlere katılacak.

İlköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri 14 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak.

Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylüle kadar ''uyum programı''na alınacak. Öğrenciler, bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak.

YÜZBİNLERCE YENİ ÖĞRENCİ
Uygulamayla çocukların okula adaptasyonlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük akışa uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, aynı zamanda evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor. Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına yaklaşık 1 milyon 292 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor.

ŞARKI SÖYLEYİP MASAL DİNLEYECEKLER
Uyum programı kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler tanışacak. Öğrencilere okullar tanıtılacak, sınıf, koridor, tuvalet ve kantin kullanımı hakkında bilgi verilecek.

Uyum programında, öğrenciler veya öğretmenler öyküler anlatacak. Öğretmenler, oyuncaklar hakkında konuşacak ve öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatmalarına, şarkılar söylemelerine, oyun oynamalarına izin verecek.

Minik öğrenciler, uyum programı kapsamında defter, kalem ve sınıftaki araçları kullanmayı da öğrenecekler.