BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Meğer ıslanmamak için ölmüşler!

Sel felaketinde, 7 işçi kadınının ölümü uzun süre belleklerden silinmeyecek. Servis şöförü ve idari müdürün açıklaması şaşırttı!

Abone ol

İstanbul’u cehenneme çeviren sel felaketinin en dramatik sahnelerinden olan 7 işçi kadınının ölümü uzun süre belleklerden silinmeyecek. Pameks Tekstil çalışanı 7 kadın, camsız ve tek kapılı minibüsten çıkamayıp içeriyi dolduran sularda boğularak can verdi.

Olayın ardından gözaltına alınan şirket sahibi, idari müdürü ve servis şoförü gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından Pameks Tekstil’in sahibi Cevdet Karahasanoğlu ile İdari Müdür Ferit Güncü tutuklandı, servis şoförü Mehmet Oğuz ise serbest bırakıldı.

Karahasanoğlu ve Güncü’nün tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan tutuklandıkları öğrenildi. 

İNSAN TAŞIMAYA ELVERİŞLİ DEĞİL 

Tutuklamalardan önce Pameks Tekstil’den gelen yazılı açıklama ise şok etkisi yarattı. Açıklamada suç 7 işçi kadına atıldı: “Araç bazı haberlerde belirtildiği gibi kapalı kasa kamyonet olmayıp yandan sürgülü kapısı olan, ayrıca arkadan iki yana açılan kapısı bulanan ve bu kapılarda da iki adet camı bulunan bir araçtır. Bununla birlikte insan taşımaya elverişli olmayan bu aracın kullanımına ilişkin şirketimiz içinde inceleme başlatılmıştır. Araç içerisinde 10 çalışan ve bir şoför olmak üzere toplam 11 kişi bulunmaktadır. Fabrikaya gelindiğinde yerde 20 cm seviyesinde su bulunduğundan ve bu su seviyesi herhangi bir tehlike arz etmediğinden araç içeri girmiştir. Çalışanların ıslanmaması için araç fabrika önündeki idari giriş kapısına yanaştırılmıştır. İçerdeki personel tarafından aracın yan sürgülü kapısı açılmıştır. Çalışanlar yerdeki suyu görerek ıslanmak istemediklerinden inmemişler ve araç kapılarını kapatmışlardır. Bu sırada fabrika alanı yanındaki Ayamama deresi taşarak duvarları patlatmıştır. 1 dakika gibi kısa bir sürede taşan sel suları aracın üstünü kaplayacak şekilde park alanını doldurmuş ve araç sular altında kalmıştır. Şirket çalışanları ve özellikle araç şoförü canı pahasına sular altında kalan araçtakileri kurtarmaya çalışmış fakat ancak 7 çalışanımız bu sırada can vermiştir.” 

SERVİS ARACI TABUTLARI OLDU 

7 işçi kadından 4’ü dün son yolculuklarına da aynı camiden birlikte uğurlandı. Hüzünlü anların yaşandığı cenaze törenine katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Özlem Ünal (19), Bircan Karataş (21), Güldane Çiftçi ve Naciye Karadeniz İstanbul’da toprağa verildi. Aynı serviste iş arkadaşlarıyla can veren Altun Yüksek Giresun’da, Nuriye Can Sinop’ta, Nebahat Salkım ise Zonguldak’ta defnedildi. Servis minibüsünün içinde boğularak can veren kadınların aileleri isyanlardaydı. Nuriye Can’ın eşi İsmail Can, “Genellikle şoförün yanındaki koltukta iki kişi oturur, diğerleri de taburelerde arka tarafta otururlardı. Yan kapı sürgülüydü. Servis minibüsü camlı olsaydı, kapalı olmasaydı; benim eşim de yaşacaktı. Şoför arkadaki insanları nasıl bırakıp kaçar anlamış değilim. Onları yargıya şikayet edeceğim” diyerek gözyaşı döktü. 

15 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK 

Halkalı Mariott Oteli’nin de sahibi olan Pameks Tekstil’in patronu Cevdet Karahasanoğlu, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Muşlu Cevdet Karahasanoğlu, iş hayatına 1983’te kardeşleri ile kurduğu Pagi Tekstil’le girdi. Özal’ın iktidarıyla büyüyen kardeşler 1986’da Pameks Giyim A.Ş.’yi kurdu. Halkalı’da, üretim yapan grup Cerutti, Karstad ve Boos gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapıyor. Marriott Otelleri zincirinin ilk halkasını Halkalı’da kuran grup, Çeşme gibi tatil merkezlerinde yatırımlara hazırlanıyordu.