BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Minik öğrencilere haciz şoku!

Ders sırasında okula gelen haciz memurları, öğrencilerin oturduğu sıra ve masalara el koyarak götürdü...

Abone ol

Samsun'da özel bir ilköğretim okuluna, okul yönetiminin mülk sahibine olan kira borcu nedeniyle haciz geldi. Ders sırasında okula gelen haciz memurları, öğrencilerin oturduğu sıra ve masalara el koyarak, götürdü.

İlkadım İlçesi'nde bulunan Özel Duruşehir İlköğretim Okulu'na kira borcu nedeniyle mahkeme tarafından haciz kararı verildi. Samsun 8'inci İcra Müdürlüğü görevlileri, dün okula gelerek icra işlemini başlattı. Öğrencilerin ders yaptığı sırada okula gelen görevliler, aldıkları masa ve sıralar ile bazı eşyaları okul bahçesinde bekleyen TIR'a yükledi.

Okullarına haciz geldiğini öğrenen öğrenciler gözyaşlarına boğulurken öğrenci velileri duruma tepki gösterdi. Okulların kapanmasına 1,5 ay kala öğrencilerin bir anda okulsuz kaldığını söyleyen öğrenci Velisi Uğur Kavak, "Biz çocuklarımızı şimdi hangi okula göndereceğiz. Çocuklarımızın ders sırasında icra şoku yaşadılar. Bu durumu nasıl atlatacağız bilmiyorum" dedi.

"2 AY ÖNCE HABER VERİLMİŞ"

Okulda eğitim gören 103 öğrencinin mağdur edilmeyeceğini söyleyen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Velilerin talebi doğrultusunda öğrenciler devlet okullarına ve diğer özel okullara yerleştirilecekler. Öğrencilerimizle ilgili çalışmaları süratle gerçekleştiriyoruz. Mülk sahibi tarafından okul yönetimi kira borcu nedeniyle mahkemeye verilmiş. Mahkemeden de icra kararı alınmış. Okul idaresine 2 ay önce bu durum haber verilmiş. Biz gerçekleşen icra olayıyla ilgili tutanakları tutup gerekli işlemleri başlattık. Bunun dışında okul yönetimi başka bir bina bulup şartlara uygun olması durumunda valilik oluruyla eğitime devam edebilir. Ancak binanın okul olarak kullanılması için çeşitli prosedürlerin tamamlanması ve şartların uygun olması lazım" dedi