BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Ateşi'nde bir ilk

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Antalya'da çocuk dansçılarıyla sahne alıyor...

Abone ol

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesindeki Gloria Aspendos Arena'da sahne alan topluluğun gösterileri kasımın ilk haftasına kadar sürecek.

Sezon boyunca "Anadolu Ateşi", "Troya" ve "Doğu'nun Kapıları" adlı gösterilerini sahneleyecek olan topluluk, bu yıl yeni çocuk dansçıların yer alacağı "Kıvılcım" adlı gösteriyle Antalya'da sanatseverlerle buluşacak.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bu yıl Türkiye'ye tüm dünyadan çok fazla ilgi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Özellikle Antalya'nın ilgi alanına giren ülkelerde bu yıl kış boyunca yaptığımız turnelerin önemli etkisi olacağını şimdiden hissediyoruz. Bu sebeple geçen yıla göre bir hafta erken başladık" dedi.

Antalya'nın kendilerinin en önemli vitrini olduğunu ifade eden Mustafa Erdoğan, Antalya'ya sadece kendilerini izlemek için gelenler olduğunu bildiklerini söyledi. Bunun Türkiye turizmine ve yöre halkına önemli katkıları bulunduğuna işaret eden Erdoğan, sezon açılışının yöre halkında da heyecan oluşturduğunu kaydetti.

Bu yıl repertuvarlarının geçtiğimiz yıllara göre daha geniş olduğunu belirten Erdoğan, "Anadolu Ateşi'nin yeni versiyonu, "Kıvılcım", "Troya" ve sezon sonuna doğru da "Doğu'nun Kapıları" isimli gösterimiz başlayacak" diye konuştu.