BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Minik çocuk yanarak hayatını kaybetti

Adana’da tanker şoförü olan babasıyla işe giden bir çocuk, geçirdikleri kazada yanan tankerde feci şekilde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan...

Abone ol

Adana’da tanker şoförü olan babasıyla işe giden bir çocuk, geçirdikleri kazada yanan tankerde feci şekilde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan baba, "Oğlum beni kurtar diye yalvardı onu kurtaramadım. Bu acıyla nasıl yaşayacağım" diye feryat etti.
Edinilen bilgiye göre, merkez Sarıçam ilçesinde meydana gelen kazada, Cumali Erdoğan, 10-11 yaşlarındaki oğlu Samet Erdoğan’ın "Baba beni de bugün işe götür" demesi üzerine 02 DD 351 plakalı tankeriyle benzin ve mazot götürmek için yola çıktı. Erdoğan’ın kullandığı ve içinde çocuğunun da bulunduğu tanker Tarsus - Adana - Gaziantep (TAG) Otoyolu Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB ) yakınlarına geldiğinde yan yatarak refüje sürüklenip, yanmaya başladı. Tankerin birden alev almasıyla birlikte şoför mahalli de alevlere teslim oldu. Erdoğan, çocuğunu kurtarmaya çalıştı ancak kendi de alevler içinde kaldığı için tankerden çıkmak zorunda kaldı. Çocuk "Baba beni kurtar" diye feryat etti ancak baba oğlunu kurtaramadı. Çevredeki vatandaşların itfaiye ve ambulansa haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, baba Erdoğan’ı ambulansa alıp Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne götürdü. İtfaiye ekipleri ise tankeri söndürerek soğutma çalışması yaptıktan sonra hayatını kaybeden çocuğun cenazesini tankerden çıkardı. Hastaneye getirilen baba Erdoğan sedyenin üzerinde "Çocuğum" diye sayıklarken, doktorlara, "Oğlum sabah benimle işe gelmek isteyince yanıma alıp yola çıktım. Öğleye doğru kaza yaptık tanker yanmaya başladı, oğlum beni kurtar diye bağırdı ancak onu kurtaramadım. Ben bu acıya nasıl dayanabilirim" dediği öğrenildi. Baba hastanede tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Bu arada, tankerin yanması sonucu otoyolda refüj ve etraftaki çalılık alanda yangın çıktı. İtfaiye bu yangınlara da müdahale edip söndürürken, trafik polisleri de otoyolu çift taraflı trafiğe kapattı.Yangının söndürülmesinin ardında trafik kontrollü olarak açıldı.
Polisin yaptığı araştırmada, kazanın oluş şekline göre şoförün uyuma ihtimali üzerinde duruluyor.
(İHA)