BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İçişleri'nden başörtülü kadına saldırıya yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın gündeminde Gezi eylemcilerinin saldırısına uğrayan başörtülü gelin vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın bu konuyu istismar ettiğini savunan CHP'li Umut Oran, ne emniyete başvuru olduğunu ne de olaya ilişkin mobese kayıtlarının olduğunu açıkladı.

Gezi eylemlerinde saldırıya uğrayan ve Bahçelievler Belediye Başkanı'nın gelini olan Z.D.'nin anlattıkları gündeme oturmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’na yaptığı bilgi edinme başvurusuna kısa bir yanıt geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın yazısında; olayla ilgili olarak doğrudan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulduğu ve konunun 2013/81797 soruşturma numarasıyla incelendiği belirtildi.


Torunumda tırnak izleri var

Gelinin kayınpederi olan Bahçelievler Belediye Başkanı olayla ilgili şunları söylemişti:

"Günlerdir kimseye konuşmadım. İnfial yaratacak bir hadise, torunumun ellerinde ve bacaklarında bile tırnak izleri var. Sayın Başbakanım arayıp geçmiş olsun dileklerini sundu."


POLİSİN TAHKİKATI YOK

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Bilgi Edinme başvurusuna gelen yanıtı değerlendirdi. Oran, 17 Haziran 2013 tarihinde İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne yaptığı Bilgi Edinme başvurusuna şu yanıtın verildiğini bildirdi:

“Sn. Umut ORAN bilgi edinme başvurunuz ile ilgili olarak yapılan çalışmada; Konu hakkında Karaköy Polis Merkezi Amirliğimiz kayıtlarında yapılan araştırmada; bahse konuyla alakalı tarafımıza herhangi bir müracaatın bulunmadığı, konunun doğrudan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiği, soruşturma numarasının 2013/81797 olduğu, tarafımızca herhangi bir tahkikatın yürütülmediğinin bilinmesi hususunu bilgilerinize sunarız.”

Umut Oran, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve davayı da sonuna kadar izleyeceklerini bildirdi. Oran’ın açıklaması şöyle:

“Başbakan Erdoğan kendisinde hiçbir bilgi veya belge olmadan, bu konuyu insanları rencide edecek şekilde gündeme getirdi. Bu konuyu bir istismar malzemesi olarak kullanarak, halkı kışkırtmaya çalıştı. Gezi Parkı eylemlerine birçok başörtülü arkadaşımız da katılmasına rağmen bunları görmezden geldi, insanların en hassas duygularını ve dini kullanarak toplum arasında düşmanlık üretmeye çalıştı. Halkı böyle birbirine düşürmeye çalışmak ayıptır, yeterli bilgi, belge olmadan böyle bir konuyu istismar etmek hem ahlak dışıdır hem de günahtır.”

gelin.20130730142632.jpg

geline-taciz.jpg