BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  GÜNCEL

Minibüs genç kızı ezdi geçti

İstanbul’da yaşanan minibüs dehşeti güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Adı üstünde "yaya geçidi"... Ancak Türkiye'de bu geçitleri kullanmak araç sürücülerinin "lütfuna" bağlı...

İşte son örnek!..
İstanbul'da bir kadın yaya geçidini kullanarak karşıya geçmek istiyor. Minibüs şoförü geçitte durmak yerine kadının üzerine gidiyor. Aracın altına aldığı genç kadını ezip üstünden geçiyor...

Arkadaşı ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışırken feci bir kazanın kurbanı olan E.G isimli genç kız, yaya geçitlerinde estirilen terörün son kurbanı.

Yolcu minibüsü yaya geçidine yaklaşırken yavaşlamak bir yana, genç kızı görmesine rağmen durmuyor. Yol üstünlüğünü her daim kendinde gören sürücü belli ki kızın durup ona yol vereceğini hesaplıyor.

Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kamera kayıtlarına bakılırsa, kıza çarptıktan sonra da araç durmuyor.

Dehşete düşüren kazanın ardından çevredeki vatandaşlar panikle sürücüyü ikaz ederek durmasını sağlıyor.

Kazada yaralanan E.G, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

YAYA GEÇİDİNDE DE ÖNCELİK ARACIN MI?

Bu kaza trafikte herkesin yaşadığı önemli bir sorunu da gözler önüne seriyor. Türkiye'de ne yazık ki yaya geçitlerinde araç sürücüleri "geçiş üstünlüğü"ne hiç bir şekilde uymuyor. Yaya geçidini görüpte yavaşlayan araç olmadığı gibi, sürücüler yayaların kendilerine yol vermesini bekliyor.

Oysa trafik kuralları gereğibu geçitlerin olduğu yerlerde geçiş üstünlüğü yayalara ait. Araç sürücüleri yaya geçitlerinde durup yol vermekle yükümlüler. Ancak uygulamaya baktığımızda durum tam tersine işliyor. Yayalar araçlardan fırsat bulabildikleri taktirde ve bu genç kızın yaşadığı gibi çoğunlukla da canlarını tehlikeye atarak karşıya geçiyorlar.