BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Milyonları ekran başına kilitledi

Kim milyoner olmak ister adlı yarışma programında bir yarışmacı bakın ne kadar kazandı?

Abone ol

ATV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Kenan Işık'ı yaptığı "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı bilgi yarışmasında İlker Dinçer adlı yarışmacı 125 bin lira kazandı.

Marmara Üniversitesi'nda İşletme Enformatiği öğrencisi olan Dinçer, karşılaştığı ilk soruları doğru yanıtlayarak kolayca geçti. Adnan Menderes'le ilgili doğru yanıt verdiği sorunun ardından 30 bin TL'ye ulaşan Dinçer, hiç joker kullanmadan bu rakama ulaşan ilk yarışmacı oldu.

1 milyon TL'ye 4 soru kala gelen "Büyükdedesi, dedesi ve babası gibi kendisi de peygamber olan peygamber kimdir?" sorusunda çift yanıt joker hakkını kullanan Dinçer, Hz Yusuf cevabıyla 60 bin TL'ye ulaştı. 125 bin TL'lik soruya da yüzde 50 joker hakkını kullanarak soğru yanıtı veren Dinçer, büyük ödüle 2 soru kala gelen 11. soruyu telefon joker hakkını kullanmasına rağmen yanıtlayamadı ve kazandığı 125 bin TL'yi alarakyarışmadan çekildi.

Bir kamu işçisinin oğlu olan İlker Dinçer, kazandığı parayla ilk önce ailesine yardım edeceğini kalan parayı ise kendi eğitimine harcayacağını ifade etti.