BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Miloşeviç için şok sözler!

Sırbistan-Karadağ Dışişleri Bakanı Vuk Draskoviç, Miloşeviç için şok ifadeler kullandı!

Abone ol

Sırbistan-Karadağ Dışişleri Bakanı Vuk Draskoviç, üç gün önce Hollanda'nın Lahey kenti yakınındaki Scheveningen savaş suçları cezaevinin hücresinde ölü bulunan Sırbistan ve Yugoslavya'nın eski Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'in “tam cehennemlik” olduğunu söyledi.

Draskoviç, Amerikan Associated Press (AP) ajansına verdiği mülakatta, Miloşeviç'in son 15 yılda Yugoslavya'yı “çok kanlı, korkunç günlere” sürüklediğini söyledi. Koyu Hıristiyan, “eski milliyetçi ve demokrat” olarak tanınan Draskoviç, “Miloşeviç cehennemi hak etti” dedi.

Sırbistan'da Miloşeviç'in hala milli kahraman gibi anılmasından utanç duyduğunu belirten Draskoviç, Miloşeviç'in istediği zaman muhaliflerini polis ve askeri birimlere bizzat emir vererek öldürttüğünü söyledi. Draskoviç, kayınbiraderi dahil 4 yakın siyasi yardımcısının Miloşeviç'in emirleriyle katledildiğini de ileri sürdü.

Draskoviç, “Sırbistan'ın durumu şu anda derinden tehlikeli. (Miloşeviç'in ölümü yüzünden) Hatırlanması gerekenler benim için çok acı. Ama şu an da, hatırlama anı” dedi.

Miloşeviç'in emrini verdiği ileri sürülen, 1999 ve 2000 yıllarında düzenlenen iki ayrı suikast girişiminden kurtulan Draskoviç, Miloşeviç'in iktidardan düştüğü 24 Eylül 2000 devlet başkanlığı seçiminde, bugün Sırbistan Başbakanı olan Voyislav Koştunitsa'ya karşı seçimi kaybetmişti.