BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  MEDYA

Milliyet'ten skandal IŞİD haberi!

Milliyet gazetesinin bugünkü nüshasında skandal bir habere imza atıldı. Suriye'de ölen IŞİD militanı Türk'ü şehit ilan ettiler

Abone ol

Milliyet'in bugünkü nüshasında skandal bir habere imza atıldı. Kartal'dan IŞİD'e katılan Burak Yavuz isimli kişinin Halep'te Rus bombardımanı sonrasında ölmesine ilişkin haber, Milliyet gazetesine "şehit" haberi olarak yansıdı.

IŞİD saflarında savaşırken ölen Burak Yavuz'u 'şehit' ilan eden, Çiğdem Yılmaz imzalı haberde 'acılı aile' ifadesi ile anılan Yavuz'un ailesinin "bizim oğlumuz şehit oldu" sözlerine yer verilirdi.

Fransa'da IŞİD'in düzenlediği sanılan eylemde 160'a yakın kişiyi katledilirken Milliyet'in "Şehidin acılı ailesi sakinleri taziyeleri evlerinde kabul etti." diyen haberi sosyal medyada tepki topladı. Çiğdem Yılmaz imzalı haberde IŞİD'li terörist için kullanılan övgü ifadeleri "Milliyet, IŞİD'liyi şehit ilan etti" yorumlarına konu oldu.

Milliyet haberi internet sitesinden kaldırırken, gazetede yer alan küpür sosyal medyada gezinmeye başladı.

İşte o skanda haber:

Suriye’ye 1 yıl önce geçen ve burada öldürülen Burak Yavuz’un cenazesi, Suriye’nin Halepşehrinden getirilemediği için ailesi önceki gün gıyabi cenaze namazı kıldı. Yavuz’un babası Ender Yavuz, “Oğlum kendi isteğiyle gitti. Bir Sabah uyandığımızda gittiğini gördük. Oğlum zalime karşı mazlumun yanında olmak için gitti. Şehit olmak istiyordu. Askerden geldikten sonra da iki defa gönüllü olarak askerlik yapmak için sınava girdi. Fakat renk körü olduğundan kabul edilmedi. Benim oğlum şehit oldu” dedi.

Yavuz’un odasında duvara yapıştırılmış, Kuran ayetlerinin yazılı olduğu küçük kağıtlar dikkat çekerken, anne Yavuz, “Oğlum gitmeden bir süre önce bu ayetleri çıkarıp duvarına asıyordu. Hep şehit olmak istiyordu. Suriye’de olduğu sürede bizi aradığında hep, ‘Anne ben şehit olmak istiyorum’ derdi. Burak’ın Suriye’den bir arkadaşı aradı. Bunların içinde olduğu tanka Rus askerleri havadan ateş açmış, Burak şehit olmuş, kendisi de bacağından yaralanmış. Oğlum Allah yolunda öldü” diye konuştu.

‘Çok değişti’

Mahalleden arkadaşları ise Burak Yavuz için, “Kendi halinden sesiz sakin bir çocuktu. Suriye’ye gitmeden önce namaza başladı, sakal bıraktı ve kılık kıyafetleri değişti. Sanırım bir dergaha takılıyormuş, ondan sonra Burak’ta bu değişimler yaşandı ve bir süre sonra da Suriye gittiğini duyduk” dediler.

IŞİD’e katılan Burak Yavuz’un Kartal’da bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin acılı ailesi sakinleri taziyeleri evlerinde kabul etti.