BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  DÜNYA

Paris patlaması Twitter hashtagleri dünyaya yayıldı

PARİS'te 7 ayrı yerdeki saldırılar için sosyal medyada kampanya başlatıldı.  #PrayforParis (Paris için dua et) ve #PorteOuverte (Açık Kapı) en çok yayılan hashtag'ler oldu.

Abone ol

Sosyal medyada milyonlar Paris saldırılarını konuşurken diğer yandan Facebook da Paris’te bulunan ve kendisinden haber alınamayan için bir network oluşturdu. Paris sakinleri sosyal medyada "Açık kapı" ve "Paris için Dua Et" hashtagleriyle yeni bir hareket başlattı.

Facebook, olay yerinde sağ kurtulmayı başarabilenlerin ailelerini ve arkadaşlarını haberdar edebilmesi için bir iletişim ağı oluşturdu. 'Açık Kapı' hashtag'iyle, ülkede bulunan turistleri evlerine sığınmaları için davet ettiler.

Facebook yetkililerinin yaptığı açıklamada "Paris’te gerçekleşen olay sonucunda şok olduk ve oldukça üzgünüz. İletişim bu tür durumlarda aileler ve arkadaşlar için oldukça kritik bir durum" denildi.


Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ülkede olağanüstü hal ilan etmesinin ve sokaklarda güvenliğin artırılması için 1500 ek polis görevlendirilmesinin ardından "açık kapı" anlamına gelen #PorteOuverte etiketi bir anda hızla yayıldı.

Parisliler bu etiketi kullanarak kalacak güvenli bir yeri olmayan kişileri kendi evlerine davet ediyor.

#PorteOuverte dışında Fransa'da en sık kullanılan hashtag'ler şunlar:
#PorteOuverte: Açık Kapı
#RechercheParis: Paris'i araştır
#PrayforParis: Paris için dua et
#TodosSomosParis: Hepimiz Paris'iz