BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.399,09
HABER /  MEDYA

Milliyet'te deprem gibi görev değişikliği

Derya Sazak Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı, yerine ise gazetenin en eski isimlerinden biri getirildi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM-
Medyada günün bombası Milliyet'te patladı. Demirörenlere geçen gazetenin Yayın Yönetmeni koltuğunu Tayfun Develioğlu'dan devralan Derya Sazak görevden alındı. Yerine Fikret Bila getirildi.

İSTİFANIN EŞİĞİNİNDEN DÖNMÜŞTÜ

Derya Sazak'ın "İmralı Zabıtları" manşeti büyük bir tartışmaya neden olmuş, Erdoğan da isim vererek Milliyet gazetesinin bu manşetini çok sert bir dille eleştirmişti. O dönemde Sazak'ın istifası gündeme gelmişti.

DERYA SAZAK GİTTİ FİKRET BİLA GELDİ!

Bugün ise Derya Sazak Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı. Yerine Ankara Temsilcisi Fikret Bila getirildi. Demirören Yayın Grubu'ndan henüz bir açıklama yapılmadı. Milliyet’te köşe yazarlığı yapan Fikret Bila aynı zamanda gazetenin icra kurulu üyelerinden. Bu arada Derya Sazak’ın köşe yazarı olarak gazetede görev yapmaya devam edeceği öğrenildi.

MİLLİYET'TE KİM HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ? (TIKLAYIN)

Milliyet'in Genel Yayın Yönetmeliği koltuğuna oturan Fikret Bila'nın yerine kim geldi? İşte Milliyet'teki yeni görev dağılımı... HABERİ OKU

CAN DÜNDAR'IN KELLESİNİ VERMEYİNCE Mİ GÖNDERİLDİ?

Geçtiğimiz günlerde Can Dündar 'ın gazeteden gönderileceği iddia edilmişti. "Kellesini vermeyen" Derya Sazak'ın bunun karşılığında ayrıldığı iddiaları ortaya atılıyor. En uzun süre yazarlık yapan Hasan Cemal 'in de gazeteden ayrılması Sazak'ın GYY'lik dönemine denk gelmişti.

İŞTE DERYA SAZAK'IN VEDA MESAJI:

Değerli çalışma arkadaşlarım,

Genel Yayın Yönetmenliği görevimden ayrılıyorum.

Birlikte çalıştığımız 9, 5 ay süresince; Milliyet kimliğinin yeniden inşası ve yapılandırılması

sürecinde, İmralı Tutanakları başta Obama röportajı, Gezi Parkı haber ve yorumlarıyla

Türkiye’de dürüst, namuslu, saygın gazeteciliğin –istenirse- pekâla yapılabileceğini kanıtlayan değerli çalışma arkadaşlarıma özverili ve başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.

Bu teşekkürde en büyük payı Tahir Özyurtseven, Umut Alphan, Bertan Ağanoğlu, İlke Gürsoy yönetimindeki Yazı işleri ekibimiz, Haber Araştırma, Ekonomi, Dış Haberler, Ek Yayınlar, Spor ve Fotoğraf servislerimizle, yurtiçi ve yurtdışında gece gündüz çalışan muhabirlerimiz ve yazarlarımız hak ediyor.

Aynı teşekkürü idari servislerdeki arkadaşlarımıza, baskı, teknik, satış, pazarlama ve reklamdan sorumlu tüm çalışan ve yöneticilerimize iletirim.

Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlenen arkadaşım Fikret Bila’ya yeni Ankara Temsilcimiz Serpil Çevikçan ve Ankara Haber Müdürlüğü’ne getirilen Gökçer Tahincioğlu’na başarılar dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,

Derya Sazak