BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.389,53
HABER /  SPOR

Milliler Belarus maçına hazır

(A) Milli Futbol Takımı, Belarus ile özel maç yapmak üzere geldiği başkent Minsk'te, tipi altında antrenman yaptı.

Abone ol

(A) Milli Futbol Takımı, Belarus ile özel maç yapmak üzere geldiği başkent Minsk'te, tipi altında antrenman yaptı.

Milliler, yarın yapılacak özel maç için bugün geldiği Minsk'te, eksi 3 derecede çalıştı. İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanı, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile yöneticiler de izledi.

Milli takım teknik ekibi antrenmanda, yeni gri-turkuaz renkli kabanları giydiler. Futbolcuların üzerinde ise parlament mavisi yağmurluklar dikkati çekti.

Bu arada Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, antrenman sırasında bir foto muhabirinin kamerasını alıp milli takımın fotoğrafını çekti. Fotoğraf makinesiyle ilgili bilgi de alan Doğan, yarınki maçla ilgili ''Hava ve saha şartları zor. Bu şartlarda maç yapmak kolay değil. Önceden planlanan bir maç olduğu için oynamak durumunda kaldık. Umarım yarın buradan milli takıma yakışan bir futbol ve sonuçla döneriz'' dedi.

TERİM: ''HER TÜRLÜ KOŞULA ALIŞIK OLMALIYIZ''

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kötü hava koşullarının kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, ''Kar ve yağmur Allah'ın takdiri. Bu ayda, bu mevsimde böyle bir atmosferle karşılaşacağımızı kim bilebilirdi ama milli takım için bu tür şeyler sorun olmamalı. Her türlü koşula alışık olmalıyız. Zemin yerden ısıtmalı olduğu için yarın yeşil bir zeminde maç yapacağız. Kar var, ama o kadar soğuk değil'' diye konuştu.

Terim, ''Avrupa Şampiyonası öncesi Belarus maçı, bizim bazı genç oyuncuları görmemiz açısından önemli. Şu an takımda olmayan, sakatlığı bulunan oyuncularımızla geniş bir kadromuz var. Onları da göreceğiz'' açıklamasını yaptı.

Kampın en önemli yönünün, 2 gündür futbolcularıyla yaptığı toplantılar olduğunu vurgulayan Terim, ''Bu toplantıların amacı, şampiyona öncesinde, hazırlık döneminde yapacaklarımızı anlamamız. Bu konuda verimli bir milli kamp dönemi olduğunu söyleyebilirim. 15 Mayıs'ta Antalya'da, ailelerimizle birlikte 5 gün birlikte olacağız'' diye konuştu.

Terim, 13. Avrupa Şampiyonası için Belarus maçından daha önemli karşılaşmalar yapacaklarına dikkati çekerken, ''Bielefeld'de Slovakya, Uruguay ve Finlandiya ile oynayacağız. Bunlara belki bir maç daha ekleyebiliriz. Bu maçlar bizim açımızdan önemli hazırlık maçları olacak'' dedi.

BÜYÜKELÇİLİKTE RESEPSİYON

Türkiye'nin Belarus Büyükelçisi Veka İnal, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve yönetim kurulu üyeleri onuruna bir resepsiyon verdi.

Büyükelçilik konutundaki resepsiyona, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, başkanvekilleri Lütfi Arıboğan ve Mahmut Özgener, genel sekreter Metin Kazancıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Doğan, Belarus gezisinde sağlanan kolaylıklardan dolayı büyükelçi Veka İnal'a teşekkür ederken, İnal da (A) Milli Takım'a ve Futbol Federasyonu delegasyonuna yardım etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yemekte Hasan Doğan, Belarus maçı anısına büyükelçi Veka İnal'a bir plaket verdi.