BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Milli takımdan hapise!

22.5 yıl hapsi istenen B Milli futbolcu, Emre Belözoğlu ve Gökdeniz ile çekilmiş fotoğraflarını göstererek tahliye istedi.

Abone ol

SAMSUN’da 8 ay önce alkollü kullandığı otomobiliyle neden olduğu kazada iki kişinin ölümüne yol açtığı iddiasıyla 22.5 yıl hapsi istenen tutuklu sanık Çorumspor'un B Milli futbolcusu 27 yaşındaki Rıfat Engiz'in yargılanmasına devam edildi. Engiz, Emre Belözoğlu ile Gökdeniz Karadeniz gibi Milli futbolcularla birlikte çekilen fotoğraflarını mahkeme heyetine sunarak, tutuklanma nedeniyle futbol oynayamadığı için mağdur olduğunu belirtip, tahliyesini istedi. Ancak Engiz'in talebi reddedildi.

Türkiye 3’ncü Lig 2’inci Grubu’nda mücadele veren Çorumspor’da forma giyen orta saha oyuncusu Rıfat Engiz, takımıyla yeni sözleşme imzaladıktan sonra memleketi Samsun’daki ailesinin yanına geldi. Akşam saatlerinde dışarı çıkan Engiz, kız arkadaşları Eda Gather ve aynı yaştaki Nuray Mahmuzlu ile buluşup eğlendi.

Rıfat Engiz, birlikte içki içtiği kız arkadaşlarını da yanına alarak otomobiliyle yola çıktı. Rıfat Engiz, yönetimindeki 06 JT 233 plakalı otomobille Sinop yönüne doğru giderken, alkol ve aşırı hızın etkisiyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Engiz, önce yolun karşısına geçmeye çalışan inşaat işçisi Enver Koçoğlu’na, daha sonra da kaldırımda bulunan elektrik direğine çarptı.

Kazada inşaat işçisi Koçoğlu ile otomobilde bulunan Eda Gather olay yerinde hayatını kaybederken, Nuray Mahmuzlu ile 161 promil alkollü çıkan Engiz ağır yaralandı. 2 hafta hastanede tedavi gören Rıfat Engiz daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.