BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Dolmabahçeye kameralı güvenlik

"Dolmabahçe Sarayı Kamera Güvenlik Sistemi" devreye girdi. Dolmabahçe Sarayı kameralar aracılığıyla da korunacak.

Abone ol

Bundan sonra Dolmabahçe Sarayı kameralar aracılığıyla da korunacak. 1 milyon 300 bin YTL'ye mal olan proje ile Saray'ın içi ve bahçesi 180 kamera ile gözetlenecek.

Sabancı Holding şirketlerinden Bimsa tarafından yerleştirilen kameralar ve izleme merkezinin hizmete alınması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü ve Milil Saraylar Daire Başkanı Cemal Öztaş katıldı.

TBMM Başkanı Arınç, güvenlik sisteminin devreye girmesi dolayısıyla büyük bir sevinç içerisinde olduğunu belirtti. Göreve geldiği dönemde yapmayı planladıklarını basına açıkladığını anlatan Arınç bunları tek tek yerine getirdiklerini söyledi. Bunlardan birinin de kameralı güvenlik sisteminin Dolmabahçe Sarayı'nda hayata geçirilmesi olduğunu dile getiren Arınç, bugün bu projenin de devreye girdiğini kaydetti.

Dolmabahçe Sarayı'nda paha biçilmez tarihi eserlerin bulunduğunu belirten Arınç, bunların korunması açısından kameralı güvenlik sisteminin büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.