BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milli sporcunun büyük dramı

ABD'de eğitim gören Milli Hentbolcu 7 numaralı formayı giyiyordu, 7 Ekim'de acı bir kazayla yaşamını yitirdi.

Abone ol

Doktora eğitimi gördüğü Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Mississippi Eyaleti'nde bisikletine otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren eski milli hentbolcu 27 yaşındaki Kevser Özveren'in cenazesi, memleketi Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

ABD'deki Mississippi State University'de Kinesiyoloji (hareket bilimi) Bölümü'nde doktora yapan Kevser Özveren, 7 Ekim 2011 tarihinde bisikletine bir otomobilin arkadan çarpması sonucunda yaşamını yitirdi. Uzun süre Anadolu Üniversitesi Hentbol Takımı'nda oynayan, toplam 30 kez de bayanlar hentbol genç ve A milli takım formasını giyen Kevser Özveren'in cenazesi, ABD'den uçakla Türkiye'ye getirildi.

Kevser Özveren için bugün Eskişehir'in Kurtuluş Mahallesi'ndeki Tabakhane Mobilyacılar Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Kevser Özveren'in 1.5 yıl önce evlendiği ve birlikte ABD'de doktora yaptığı eşi Yavuz Özveren, babası Ömer Ermin, yakınları, eski takım arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

7 NUMARALI FORMAYI GİYİYORDU, 7 EKİM DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Arkadaşları, genç yaşta yaşamını yitiren Kevser Özveren'in tabutunun üzerine çiçekler bırakıp gözyaşı döktü. Özveren'in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kevser Özveren'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden arkadaşları, "Kevser, Anadolu Üniversitesi Hentbol Takımı'nda 7 numaralı formayı giyiyordu. Ne yazık ki Kevser 7 Ekim tarihinde kaza geçirdi ve yaşamını yitirdi" dedi.