BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL

Milli Savunma Bakanı Işık: 3 ay içinde hazır olacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık helikopterler için engel tanıma sisteminin üç ay içinde hazır olacağını açıkladı. Helikopter engel tanıma sistemi geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu kaza sonrası gündeme gelmişti.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından  gündeme gelen helikopter için engel tanıma sistemlerine yönelik konuştu.

Önceki hafta yaptıkları toplantıda konuyla ilgili acil ve kısa vadeli bir  çözüm ürettiklerini belirten Işık, "En geç üç ay içinde tüm helikopterlerimizde pasif  helikopter engel tanıma sistemi hazır olacak" dedi.

Bakan Işık, şöyle konuştu

"Harita Genel Komutanlığımızın işlediği bütün yükseltileri, maniaları,  elektrik hatlarını tablet bilgisayarlara aktaracağız ve bunu portatif olarak, GPS  de takıp helikopterlere hemen vereceğiz.

ÜÇ AY İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ

Bunu önümüzdeki en geç üç ay içinde  tamamlamayı hedefliyoruz. En geç üç ay içinde tüm helikopterlerimizde pasif  helikopter engel tanıma sistemi hazır olacak. Diğer yandan da bunu helikopterin  kendi ekranına aktaracak çalışmayı da başlattık. Onu da Aselsan, daha önceden  zaten tecrübesi var. Bu noktada bir de bir kanun değişikliği yapmayı  hedefliyoruz. Yükselti yapan her kurum bunu Harita Genel Komutanlığına belli süre  içerisinde bildirmek zorunda olacak. Harita Genel Komutanlığı da bildirilen her  yükseltiyi hemen kendi sistemine işleyecek ve bunları helikopterlere hemen  aktaracak. Bu pasif sistemin yanında bir de aktif sistemlerde de çalışmaları  derinleştirme kararı aldık."