BIST 9.998
DOLAR 32,33
EURO 34,86
ALTIN 2.404,04
HABER /  GÜNCEL

Milli futbolcu tartışma yarattı

Avrupa Şampiyonu olan 17 Yaş Altı B Genç Milli Takımımızın Tevfik Köse, attığı golden sonra formasını çıkardı. Formanın altındaki tişörtte yazan sözler tartışma yarattı

Abone ol

Avrupa Şampiyonu olan 17 Yaş Altı B Genç Milli Takımımızın yetenekli oyuncusu Tevfik Köse’nin, attığı golden sonra formasını kaldırarak tişörtündeki ‘100 % Allah’ yazısını göstermesi, tartışma çıkardı.

Tevfik Köse, bunu bir arkadaşının isteği üzerine yaptığını söylerken yetkililer, böyle bir şeye bir daha asla izin verilmeyeceğini belirttiler.

ALMANYA’nın Bayer Leverkusen Takımı’nda forma giyen 17 Yaş Altı B Milli Takımı gol kralı Tevfik Köse, Hollanda ile yapılan final karşılaşmasında attığı golden sonra, üzerinde ‘100 % Allah’ yazılı tişörtünü gösterince şaşkınlık yarattı. Gelecekte bu tür bir olayın ‘yasadışı örgüt propogandası için’ kullanılabileceği ihtimali endişesi belirdi. Bir federasyon yetkilisi Hürriyet’e, ‘Bu tür bir olayın bir daha yaşanmaması için soyunma odasında çok daha dikkatli olacağız ve gerekirse denetimi de artıracağız’ dedi.

Maç sonrası tepkilere şaşıran Tevfik Köse ise Hürriyet’in ‘Bunu sen mi yazdın ve bir mesaj mı vermek istedin’ sorusuna şu karşılığı verdi:

‘Evet ben yazdım, ama amacım bir mesaj vermek değildi. İçimden geldi. Almanya’daki bir arkadaşım ile konuşmuştum. Ona söz verdim. Gol atınca da göstereceğim dedim. Gösterdim.’

Milli Takımlar Sorumlusu Serdar Güzelaydın da ‘İzinsiz bu tür yazılar yasaktır. Maçtan sonra Tevfik’le konuştuk. Atletindeki yazının özel bir anlamı olmadığını söyledi. Biz de iyi niyetine inandık. Ancak kendisini uyardık’ dedi.

17 Yaş Altı B Genç Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Ünal Karaman ise ‘Tevfik Türkçeyi bile doğru dürüst konuşamıyor. Anlatmakta zorluk çekti. Leverkusen’deki bir arkadaşına söz verdiği için böyle bir tişört ile çıktığını söyledi.

Kaynak: