BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan stadyuma okul müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, spor liselerine yönelik atılacak adımları anlattı. Buna göre spor lisesi öğrencilerini sevindiren bir dizi karar alındı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beceri atölyelerine ilişkin derslere bakıldığında çocukların yüzde 90'a yakın bilişsel içeriklere muhatap olduklarını söyledi.

"Çocuğun düşünce yönü hakim ama duygu ve hareket yönü zayıf. Oysa bu üçü birlikte olduğunda çocuk doğal bir gelişim seyrediyor." diyen Selçuk, çocukların yeterince hareket edememesi durumunda depresyon eğiliminin artabileceğini söyledi.

Çocuklarda kişilik sorunu oluyor
Çocukların duygusal eğilimin gelişmemesi halinde kişilik problemlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Selçuk, "Çocukta öçzgüven sorunu olabilir. Bütün bunlar dengeli harmanlanırsa insan olarak çocuğa bütünsel yaklaşmış oluyoruz" dedi.

Sınav baskısı istemiyoruz
"Bir yönü, bir kolu çok büyüdü ama vücudunun geri kalanı cüce kaldı" örneği veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk "Böyle bir yaklaşım istemiyoruz. Türkiye'nin sınav baskısı nedeniyle sadece a,b,c,d diye işaretlediğimiz içeriklerle karşılaşması çocuğun çocukluğunu çalmak, bundan vazgeçilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bunun ancak iyi organize edilmiş atölyelerle yapılacağını vurgulayan Selçuk, şu ifadeyi kullandı: "Bu atölyeler, UNESCO'nun meslekler sınıflandırmasının ilkokula izdüşümü... Çocuk birinci sınıfta bir meslekle yüz yüze gelecek ve bu meslek kendisine uygun mu tecrübe edecek, deneyecek." 

Ders, atölyeyi, atölye dersi destekleyecek
Atölye içerikleriyle dersler arasında bağlantıların olacağını kaydeden Selçuk, dersin atölyeyi, atölyenin dersi destekleyeceğini bildirdi.  Bu atölyelerde mevcut öğretmenlerden yaralanabileceklerini aktaran Selçuk, "İsteyen her öğretmenimize bir yan alan vereceğiz. Bunların hepsinin içerikleri hazır." dedi.

Düzenleme bitti
Spor liselerinde bazı sınırlıkların olduğunu anlatan Selçuk şunları kaydetti: "Sınırlıklardan kastım şu; spor lisesi öğrencisi kendi alanıyla ilgili olmayan çok ders alıyor. Odaklanamıyor.  Bununla ilgili düzenlememiz bitti.

"Stadyumların içine spor lisesi"
Önümüzdeki öğretim yılı başlıyor. Hakemlik, tesis yöneticiliği, birinci kademe antrenörlük, ergonomi, engellilere spor eğitimi, rekreasyon gibi hayatta olan ama okulda olmayan birçok şey var. Bunların hepsini spor liseleriyle ilişkilendiriyoruz. Bu stadyumların içine spor lisesi açmakla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çünkü hazır tesis var. Ders müfredatlarında bir takım değişiklikler oluyor ama tamamen öğrenci talebine uygun olarak.