BIST 10.967
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.507,03
HABER /  POLİTİKA

Milletvekillerinin dinleme paranoyası

Yeni telefonları "dinleniyoruz" diye iade eden milletvekilerinin yeni sıkıntısı yangın alarmları oldu.

Abone ol

Meclis'in, milletvekillerinin odalarının tavanlarına takılan minik yangın ikaz cihazları "Dinleniyor muyuz" kaygısına neden oldu. Muhalefet partisi milletvekilleri alarm sisteminin kaldırılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı, Meclis'teki yangın ikaz sisteminin yetersiz olması ve yeni itfaiye yönetmeliği kapsamında Genel Kurul Salonunun bulunduğu ana bina ile milletvekili odalarının yer aldığı halkla ilişkiler binalarında tüm odalara yangın ikaz cihazları taktırdı.

SİGARA İÇENLERİ DE YAKALAYACAK

Bu aletler, az da olsa bir duman çıktığında alarm vererek itfaiye merkezini harekete geçirmeyi, yangına büyümeden müdahale etmeye sağlamaya yönelikti. Alarm sistemi aynı zamanda odasında sigara içen milletvekillerini de engelleyecek.

Bir sabah odalarına geldiklerinde tavandaki küçük cihazları gören milletvekilleri, son dönemdeki telekulak ve ortam dinleme tartışmalarından da etkilenerek bunları 'dinleme' aleti sandı.

Bazı muhalefet milletvekilleri "Bizi dinletiyor musunuz" diye Meclis Başkanlığına başvurdu.TBMM'nin güvenlikten sorumlu İdare Amiri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, cihazları dinleme aleti sanıp kendilerine başvuran milletvekillerine durumu anlattıklarını, bunun yangın sisteminin yenilenmesi kapsamında takıldığını, dinlemeyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söylediklerini kaydetti.

MHP İNCELEME BAŞLATTI

Meclis yönetiminin bu açıklamaları milletvekillerini pek de ikna etmedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bizim bulunduğumuz koridora ve benim odama da yerleştirildi. Ne olduğunu sorduk, 'yangın alarmı' dediler. Ancak daha detaylı bakamadık. Bugün yeni bilgi talep edeceğiz. Ne olduğunu, neden yapıldığını, herhangi bir izleme faaliyeti içinde kullanılıp kullanılmayacağını anlayacağız" dedi.