BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.480,12
HABER /  POLİTİKA

Milletvekilini oyuna getiren Paşa

Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu eski Başkanı Mehmet Elkatmış'ı bir paşa oyuna getirdi Türkiye kaybetti!

Abone ol Eski Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, dönemin Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman'ı JİTEM hakkında bilgi almak için defalarca komisyona davet ettiklerini anlattı.

Yeni Aktüel Dergisi'ne konuşan Elkatmış, Koman'ın çeşitli gerekçeler göstererek komisyon önüne çıkmaktan kaçındığını belirtti. Elkatmış, "Teoman Koman konusanda oyuna geldim.'' diye konuştu. Elkatmış'ın verdiği bilgilere göre, Koman, komisyonun ilk çağırısına 'TSK bünyesinde JİTEM diye bir kuruluş yoktur' cevabını vererek katılmadı. Bunun üzerine ikinci olarak 'MİT müsteşarı sıfatı'yla komisyona davet edildi. Bu çağrıyı da reddeden Koman, gerekçe olarak gizli ibareli şu zarfı gönderdi: "Komisyonunuz beni davet etmiştir. Ancak MİT Kanunu'na göre müsteşar ancak cumhurbaşkanı, başbakan, Genelkurmay başkanı ve MGK'ya bilgi verebilir. Onun dışında hiçbir kurum veya kişiye bilgi veremez. Bu nedenle komisyonunuza gelip bilgi vermem mümkün değildir.

Ancak bu iş sanki Silahlı Kuvvetler'le TBMM arasında bir güç gösterisine dönüşmüştür." 'Teoman Koman konusunda oyuna geldim' başlığıyla yayınlanan haberde, Elkatmış'ın Susurluk olayını araştırırken karşılaştığı güçlüklere, komisyon üyelerine ve yaşadığı ilginç olaylara yer verdi. Araştırma sırasında her taşın altından JİTEM'in çıktığını belirten Elkatmış, Susurluk davasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'na da bir yazı yazdıklarını ifade ediyor. Elkatmış, Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'den "TSK mensuplarının bu gibi konularla hiçbir dahli yoktur." cevabını alıyor. İkinci bir yazı gönderen komisyona Bir'den, "TSK ısrarla olayların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Bundan üzüntü duymaktayız." yazısı geliyor.

Elkatmış, 12 Eylül öncesinde Abdullah Çatlı ve arkadaşlarının kullanılması hakkında Kenan Evren'in dinlenmesini istediğini de dile getiriyor. Ancak Evren, dönemin Meclis başkanı Mustafa Kalemli kanalıyla haber göndererek, 'çağırılmamasını' rica ediyor. Ergenekon soruşturmasına da değinen Elkatmış, yapının içinde olanların sadece tutuklanan emekli paşalarla sınırlı olmadığını anlatıyor.