BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL

Millet iradesine molotof attılar!

Vatandaşın kullanacağı oyu etkilemek isteyen göstericiler boş durmuyor. Van ve Mersin'den üzücü haberler geldi.

Abone ol

Aylardır süren kampanyaların ardından söz sırası seçmende. Bugün 50 milyona yakın seçmen sandık başına gidiyor. Sabah saatlerinde başlayan oylama Türkiye genelinde sakin başladı. Ancak üzücü haberler de gecikmedi. Van ve Batman'da halkı oy kullanmaktan alıkoymaya çalışanlar gözaltına alınırken, Mersin'de molotof kokteyli atılan otomobildeki baba ile oğlu son anda kurtarıldı.

Referandumla ilgili en üzücü haber Mersin'den geldi. Mersin'de referandum için oy kullanılan bir okul ile önündeki iki araca Molotof kokteyli atıldı.

BABA OĞUL SON ANDA KURTARILDI

Alınan bilgiye göre, Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na gelen küçük bir grup, vatandaşlar oy kullandığı sırada Molotof kokteyli attı. Molotof kokteyllerinden biri okulun bahçesine diğeri de giriş kapısının önüne düştü. Okulda herhangi bir zarar meydana gelmedi.

Gruptakiler ayrıca okul önünde bulunan 33 RK 288 plakalı kamyonet ile 33 EH 733 plakalı otomobile de Molotof kokteyli attılar, bir ekmek satış kulübesine de zarar vererek kaçtılar. İtfaiyenin müdahale ederek söndürdüğü araçlardan biri kullanılamaz hale geldi, diğeri ise kısmen yandı. Araçlardan birinde bulunan sürücü ve yanındaki çocuk son anda kurtarıldı.
Bu arada Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Hatice Uluğ İlköğretim Okulu da zaman zaman taşlandı.

GAZİOSMANPAŞA'DA OKULA MOLOTOF KOKTEYLİ ATTILAR

Gaziosmanpaşa'da oy verme işleminin sürdüğü sırada bir okula atılan molotof kokteyli küçük çapta maddi hasara neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Küçükköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne bir grup tarafından molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Bir pencerenin kırılmasıyla içeri düşen yanıcı ve parlayıcı maddenin çıkardığı küçük çaplı yangın, görevlilerin müdahalesiyle söndürüldü.

Olayla ilgili polisin başlattığı çalışmaların ardından, şüpheli 6 kişi gözaltına alındı. Bu arada, olay nedeniyle ara verilmeyen oy verme işleminin sürdüğü bildirildi

VAN'DA OKULLARA MOLOTOF

Referandum öncesi gece de Van'da olaylar oldu. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından iki ayrı okula molotof kokteyli atıldı.

Olay, referandum öncesi gece yarısı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi ile Yalım Erez Mahallesi'ndeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, gece geç saatlerde her iki okula molotof kokteyli atarak kundakladı. Molotof kokteylinin kısa süre de kendiliğinden sönmesi üzerine binalarda ciddi bir hasar meydana gelmedi. Atılan taşlar sonucu okulların bazı camları kırıldı. Polis her iki olayla ilgili inceleme yaptı.

VAN'DA 20 GÖZALTI

Van'da oy kullanmak isteyen seçmenleri tehdit ettikleri gerekçesiyle 20 kişi gözaltına alındı. Okul çevresindeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen ve 155 polis hattına gelen ihbarları değerlendiren emniyet müdürlüğü ekipleri, Hacıbekir, Seyyit Fehim Arvasi, Yenimahalle, Karşıyaka ve Süphan mahallelerinde oy kullanmak isteyen vatandaşları tehdit ettikleri gerekçesiyle 20 kişiyi gözaltına aldı.

OY VERENLERİ FİŞLEYENE GÖZALTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk oylamasında oy kullanan vatandaşların isimlerini aldığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Konak Mahallesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda oy kullanan kişilerin isimlerini not ettiği gerekçesiyle bir kişi görevli polislerce gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BATMAN’DA TEHDİT İÇERİKLİ BİLDİRİLER

Batman’da halk oylamasının boykot edilmesi yönünde tehdit içerikli bildiri dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 30’a yükseldi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde bir vatandaşın, bazı şahısların halk oylamasının boykot edilmesi yönünde tehdit içerikli bildiri dağıttığı yönünde Batman Emniyet Müdürlüğüne e-posta yoluyla ihbarda bulunması üzerine başlatılan çalışmalarda 30 kişi gözaltına alındı.