BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL

Mikel'in kaçırılan babası kurtarıldı

Chelsea'nin Nijeryalı orta saha oyuncusunun babası, kaçırılmasından 10 gün kadar sonra polis baskınıyla kurtarıldı.

Abone ol

Chelsea takımının Nijeryalı oyuncusu John Mikel Obi'nin kaçırılan babası polis operasyonu ile kurtarıldı.

Nijerya polisi, ülkenin Kano kentinde düzenlenen baskınla Michael Obi'ye sağ ulaşırken, beş kişiyi gözaltına aldı.

Obi, 12 Ağustos'ta Kano'ya 320 km mesafedeki Jos kentinde işten eve dönerken kaçırılmıştı.

Obi düzenlenen basın toplantısında "Onlara yalvardım ama beni acımasızca dövdüler. Beni korkunç bir yerde tuttular." dedi.

Basın toplantısını izleyen BBC muhabiri Yusuf İbrahim Yakasai, Obi'nin yüzünde dayak izlerinin görüldüğünü söylüyor.

Obi, saldırganların kendisini önce Jos'ta ücra bir yere götürdüğünü anlattı.

"Askeri üniformalar içinde beş kişiydiler. Beni askeri taşıtlar gibi boyanmış bir araca itip çok hızlı sürmeye başladılar. Bir aracın böyle uçar gibi gidebileceğini bilmezdim" dedi.

Mikel'in menajerliğini yapan Sport Entertainment & Media Group (SEM) tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Michael Obi ailesini arayarak kendisini kaçıranlarca serbest bırakıldığını duyurdu" dendi. Açıklama şöyle devam etti:

"John Mikel Obi, Nijerya'daki herkese, ailesi ve dostlarına, Chelsea futbol kulübüne ve menajerlerine bu korkunç dönemde kendisine verdikleri tam destek için müteşekkirdir."

Mikel babası kaçırıldıktan sonra da Chelsea formasıyla maçlara çıkmayı sürdürdü ve Stoke City ile West Bromwich Albion karşısında sahaya çıktı.

Chelsea menajeri Andre Villas-Boas, geçen Cuma orta saha oyuncusunun bu koşullar altında "inanılmaz bir metanet" gösterdiğini söylemişti.

Chelsea adına yapılan açıklamada da "Mikel, bir insanın hayatındaki bu en zor anlarda inanılmaz bir sorumluluk ve profesyonellik göstermiştir. Kulüp ona ve ailesine tam destek vermeyi sürdürecektir." denildi.

Saldırganların amacı net şekilde bilinmiyor, ancak bu gibi adam kaçırma eylemleri genellikle fidye alma amacını taşıyor.

2008 yılında da Everton'da oynayan Joseph Yobo'nun kardeşi kaçırılmıştı.

İki hafta sonra serbest bırakılan Yobo için fidye ödenip ödenmediği açıklanmadı.

Forbes dergisine göre Mikel, Avrupa'da en çok kazanan yedinci Afrikalı futbolcu. Dergiye göre Mikel'in yıllık geliri 5,8 milyon dolar.