BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  GÜNCEL

Mikdat Kadıoğlu'ndan Bakan Eroğlu'na yanıt

Hava sıcaklığına ilişkin sosyal medyada mesaj paylaşan ve Bakan Eroğlu'nun eleştirilerine hedef olan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Alınıp, allanıp pullanıyor sonra da fırçayı yiyen ben oluyorum! " dedi.

Abone ol

İSTANBUL'da hava sıcaklığının artacağına ilişkin Twitter'dan yazdığı mesaj basına yansıyınca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eleştirilerine hedef olan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yine sosyal medyadan cevap verdi.

Kadıoğlu, "Sanki basına demeç vermişim gibi alınıp, allanıp pullanıyor. Sonra da fırçayı yiyen ben oluyorum! Bakan Bey basının benim mesajı abarttığını ve felaket tellallığı yaptığını çok iyi biliyor. Söylediklerinden ben alınmadım, ayrıca haklı da" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan paylaştığı "Sıcak hava dalgası hem de çok kuvvetlisi geliyor. Mümkün olsa kuzeye kaçar ve bir hafta dönmezdim" mesajı basına yansıyınca, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eleştirilerine hedef oldu. Kadıoğlu, Bakanın eleştirilerine yine Twitter'dan yazdığı mesajlarla karşılık verdi.

BAKAN ERDOĞAN: ABARTMAYA GEREK YOK

Kocaeli'de valiyi ziyareti sırasında konuşan Bakan Eroğlu, Kadıoğlu'nu şu sözlerle eleştirdi: “Yine bir gazetede gördüm; ‘İstanbullular ağustos ayının başında şehri terk etsin...’ Yok öyle bir şey kardeşim, işi abartmaya gerek yok. İlim adamı iddia etmez, ispat eder.”

Sıcaklığın genelde Güneydoğu, Doğu, İç Anadolu’da olacağına değinen Eroğlu, sıcaklıktan hoşlanmayanların da İstanbul’a kaçması gerektiğini söyledi.

"BAKAN BEY HAKLI"

Bakan Eroğlu'nun kendisini hedef alan açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise yazdıklarının basın tarafından abartılarak, "felaket" haberi gibi verildiğini öne sürdü. Prof. Dr. Kadıoğlu, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Bakan Bey haklı. Abartmayın... Ben 'sıcaktan kacmak lazım' filan dedim. Basın da 'felaket' dedi, kopürttü durdu. Biri de 'ne oluyor' demeliydi. Anlaşılan gazeteci takipçiler oldugu sürece burada duygu, isteklerimizi paylaşıp, istediğimiz gibi sohbet edemeyeceğiz. Sanki demeç verdik! Ben de Twitter'a bir şey yazmaya korkuyorum. Sanki basına demeç vermişim gibi alınıp, allanıp pullanıyor. Sonra da fırçayı yiyen ben oluyorum! Bakan Bey, basının, benim mesajı abarttığını ve felaket tellallığı yaptığını çok iyi biliyor. Söylediklerinden ben alınmadım, ayrıca haklı da. Ben basına bu konuda herhangi bir demeç vermedim. Bakan Beye bunu söylerim bir ara..."