BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li üç belediyenin yaptığına bakın adalet mi bu şimdi?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, CHP'li 3 belediyenin emlak vergileriyle ilgili yaptığı adaletsiz uygulamaları bugünkü köşesine taşıdı ve Kılıçdaroğlu'nu göreve çağırdı.

Abone ol

İSTANBUL'da CHP'nin yönetimindeki Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer'deki emlak vergilerine bazı bölgelerde yüzde 600'lere varan zam yapıldı. Vatandaşları ayağa kaldıran bu uygulama yargıya hatta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar taşındı. Ancak elle tutulur bir sonuç alınamadı. Bölge sakinlerinin şikayetlerini bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da CHP yönetimini 'Adalet Yürüyüşü' ile vurdu. Ahmet Hakan, "Kemal Bey CHP'li üç belediyeye karşı da yürüyecek mi?" diye sordu ve şunları yazdı:

*İstanbul’da özellikle CHP’li Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer belediyeleri emlak vergisinde bazı bölgelerde yüzde 600’lere varan oranda artış yapmış.

Bunun anlamı nedir?

Şudur: Parasını verip satın aldığın evin için neredeyse ev kirası kadar vergi vereceksin.

Vatandaş öfkeli, kızgın ve de hızlı... Şimdiden İstanbul İdare Mahkemesi’ne binlerce dava açılmış.

Hatta mesele CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da götürülmüş. O da “Böyle şey olmaz, artış makul seviyede olmalı” diyerek CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a görev vermiş. Ama somut bir sonuç çıkmamış.

Sanırım Kemal Bey, şimdi de kendi belediyelerinin bu adaletsiz uygulamalarına karşı bir yürüyüş eylemek zorunda kalacak.