BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Mihraç Ural'ı bu fotoğraf ele verdi

Saldırının arkasındaki Acilciler, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın amcası Cemil Esad'ın evinde toplantı yapıyordu. 26 yıl önceki fotoğrafta Mihraç Ural da var

Abone ol

Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Saldırının arkasında Esad rejimiyle bağlantılı eski bir Marksist örgüt var" sözleriyle işaret ettiği THKP-C Acilciler Örgütü'nün lideri Mihraç Ural'ın Suriye tarafından himaye edildiğine dair fotoğraflara ulaşıldı.

Reyhanlı saldırısında, El Muhaberat'ın kamplarında eğitim gören, Esad yanlısı THKP - C Acilciler örgütü olağan şüpheli. Örgütün lideri Mihraç Ural, Esad'ın ordusuyla muhaliflere karşı savaşıyor.

MİHRAÇ URAL: KATLİAMIN FAİLİ İSRAİL

Reyhanlı’da 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının faili olmakla itham edilen THKP-C Acilciler örgütünün eski liderlerinden Mihraç Ural, suçlamaları redderek İsrail'i suçladı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Mihraç Ural, “Acilciler diye bir örgüt, 20 yıldan beri yok, 30 yıldır askeri eylemi yok. Bu örgütü nasıl getireceksin de böyle kapsamlı bir eyleme sokacaksın? Buna kargalar bile güler. Adil bir yargılama yapılsın ben yeniden ülkeme dönmeye hazırım” derken, Muhaberat’la bağ olduğu iddiasını reddetti.

Ural, kendisi tarafından kurulan Suriye Mukavemeti adlı örgütün Lazkiye’de sınırdan sızmalara karşı mücadele verdiğini, Banyas’taki katliamla da ilgilerinin olmadığını belirtti.

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün ulaştığı, 1980'de Suriye'ye giden ve Beşar Esad'ın amcası Cemil Esad tarafından himaye edilen, vatandaşlık verilen Ural ve arkadaşlarının 1987'de Cemil Esad'ın evinde 26 yıl önce çektirdiği fotoğraf pek çok şeyi anlatıyor.

"BİZİ KANDIRDILAR"

Cemil Esad'ın Lazkiye'deki evinde yapılan Merkez Komite toplantısına katılanlardan biri Ali Sönmezer ve İbrahim Yalçın. İkili, Ural'ın bilinmeyen yönlerini SABAH'a anlattı. Sönmez, Ural'ın kendisine, 'Devrimcilik boş şeyler. Elimizde ömrümüzün sonuna kadar yetecek para var. Suriye hesabına El Muheberat'la birlikte çalışalım' dediğini belirterek, "Bu iğrenç teklifi reddettim" diye konuştu.

Yalçın ise Ural'ın Lazkiye'nin en güzel bölgelerinden biri olan Bassit Köyü'nde malikanesinin olduğunu ve burada Esad ailesi tarafından her türlü olanağın kendisine sağlandığını belirtti. Yalçın şunları söyledi: "1987 yılının son aylarıydı. Acilcilerin ilk ve son kongresi Cemil Esad'ın Kırdaha Köyü'ndeki evinde yapıldı. Lazkiye'nin en yetkili kişisi olan ve El Muhebarat'ın sorumlusu olan Cemil Esad'ın kongrenin yapıldığı evde resimleri vardı. Kongre sırasında El Muhebarat Acilcilerinin enternasyonal özelliğini göstermek için Arapça sloganlar atıldı. Slogan, 'Yaşasın Murtada Hareketi'ydi. Murtada Hareketi, Esad'ın başkanlığını yaptığı bir tarikat. Kongreye katılanların büyük çoğunluğu Arapça bilmediği için bu slogana eşlik etti. Daha sonra bu sloganın anlamını öğrenince tepki oluştu."

HATAY'I KIŞKIRTIYOR

Kongreye katılanlara boş bir kağıt uzatıldığını ve "Cemil Esad bize evini açtı. Ona teşekkür edeceğiz" diyerek imza attırıldığını belirten Yalçın, sonrasında Ural'ın organize ettiği boş kağıda imza attırma işinin gerçek yüzünün ortaya çıkışını şöyle anlattı: "Kağıda 'Cemil Esad Acilcilerin fahri başkanıdır' diye karar yazısı yazdırılmış. Mihraç Ural, puştluğun kitabını yazmıştır. Bizim büyük umutlarla kurduğumuz Acilciler, Suriye'de El Muhebarat'ın Acilcilerine dönüşmüştü. Mihraç'ın bu rezilliklerini gören merkez komite üyelerinin tamamı 20 yıl içinde ayrıldı."

Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan İdlip'in ilçesi Serkin ve Kesab bölgelerinde 2 binin üzerinde militanıyla Esad'ın emrinde savaşan Ural, emperyalizme karşı bir savaş veriyor izlenimi uyandırmaya çalışıyor. Cemil Esad'ın sekreteri Malak Fadal ile de evlenen Ural, özellikle Hatay'da geçen yıl yapılan, 'Hatay'da Savaşa Hayır' mitingi için, 'Bütün Aleviler, sosyalistler, yurtseverler Suriye'de savaşa hayır demek için meydanlara çıksın' çağrısı da yaptı. İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Hatay Nusayrisi, "Geçmişi karanlık bir şahsa itibar edilmesi zarar verecek. Kardeşi kardeşe kırdırmak için atılan bu tehlikeli adımlara özellikle hem Suriye'deki hem de Türkiye'deki Aleviler hassas ve dikkatli yaklaşmalılar" diye konuştu.

İŞTE O FOTOĞRAF

mihracural.jpg