BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  DÜNYA

Durmadan yanan kaya bilim insanlarını hayrete düşürdü

ABD’nin New York eyaletinde Chestnut Ridge County Park’ta yer alan bir kayadan çıkan ateş görenleri hayrete düşürdü. Yetkililer durmaksızın ...

Abone ol

ABD’nin New York eyaletinde Chestnut Ridge County Park’ta yer alan bir kayadan çıkan ateş görenleri hayrete düşürdü. Yetkililer durmaksızın yanan ateşin sıcak kayaların ürettiği gaz sonucu oluştuğunu düşündüklerini ifade etti.
İndiana Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı Chestnut Ridge County Park’ta bulunan bu esrarengiz kayanın gaz üretimi için yeterli sıcaklığa sahip olmadığını belirterek ateşin binlerce yıl önce Kızılderililer tarafından yakıldığını düşündüklerini ifade etti. İndiana Üniversitesi araştırma grubundan Arndt Schimmelmann açıklamasında, “Bu konumda farklı bir gaz üretim yolu olduğunu düşünüyoruz ve muhtemelen orada ateşin daha canlı olduğunu tahmin ediyoruz. Eğer bu doğruysa ve gaz doğal olarak başka bir yerde de üretiliyorsa düşündüğümüzden çok daha fazla gaz kaynağına sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Schilmelmann ve yardımcısı Maria Mastalerz daha önce de Kuzeybatı Pensilvanya’da Cook Forest State Park’ta sürekli yanan çukur bulmuşlardı.
(iha)