BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL

Midyatta dev Türk Bayrağı

Mardin'in Midyat ilçesinde iş adamı iki kardeş tarafından yaptırılan 24 metre karelik Türk Bayrağı, törenle göndere çekildi.

Abone ol

İş adamı Fethi Geçer ve kardeşi tarafından yaptırılan bayrak, Şenköy Beldesi girişindeki tepede 16 metre uzunluğundaki direğe çekildi.

Törene, Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İhsan Tavazar, İlçe Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Bayrağı göndere çekildi.

Kaymakam Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Midyat'ta birliği ve beraberliği pekiştiren bu tür törenlerin yapılmasını çok önemsediklerini söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti:

''Özellikle köylerimizde şehitlerimiz ve katledilen vatandaşlarımız için anma törenleri düzenliyoruz. Bunları bölgede başlattık. Bunların mezarlarını Kaymakamlık imkanları ile yaptırdık. Garnizon Komutanlığının desteği ile köy uygulamaları yapıyoruz. Bunlar devlet ve vatandaş ilişkileri açısından birliğimizi ve bütünlüğümüzü pekiştirmektedir.''

Bayrağı yaptıran iş adamı Fethi Geçer de böylesine büyük bir Türk Bayrağı'nı yaptırmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Süngü, Geçer kardeşlere teşekkür etti.